Τα ελληνοτουρκικά και τις ενέργειες της Αγκυρας στην Αν. Μεσόγειο συζήτησαν Κ. Μητσοτάκης – Ν. Αναστασιάδης

Τα ελληνοτουρκικά και τις ενέργειες της Αγκυρας στην Αν. Μεσόγειο συζήτησαν Κ. Μητσοτάκης – Ν. Αναστασιάδης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο με τις έκνομες ενέργεις της Τουρκίας, τα διαβήματα και οι επαφές που γίνονται από Κύπρο και Ελλάδα για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς και η δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 11 εκατ. ευρώ, για σκοπούς αποκατάστασης των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι συνομίλησαν τηλεφωνικά.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Ελληνα πρωθυπουργό για την επίσκεψη του στο Παρίσι και τις συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και για τη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες τού ιδίου και του ελληνικού λαού για τη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 11 εκατ. ευρώ, για σκοπούς αποκατάστασης των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως είναι γνωστό, ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση οικιστικών μονάδων προς τις ευπαθείς ομάδες εκείνες που μετά τη φονική πυρκαγιά δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, ενώ παράλληλα θα γίνει διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ, όπως η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έθεσε το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων με εξ αποστάσεως φοίτηση, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ και ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε να διερευνήσει το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή