Δρομολογείται η επανάληψη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

Δρομολογείται η επανάληψη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στον κύκλο των διερευνητικών επαφών Ελλάδος – Τουρκίας, οι οποίες έχουν διακοπεί από το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δοθεί κατά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες ούτε επιβεβαιώθηκαν αλλά και ούτε διαψεύστηκαν επισήμως έως χθες το βράδυ, οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών σχεδιάζουν να έχουν συνάντηση στην Αγκυρα.

Πρόκειται για την πρώτη διμερή, διά ζώσης, επίσημη επαφή, ύστερα από πολύ καιρό και ενώ έχει, ως γνωστόν, προηγηθεί ένα εξαιρετικά «θερμό» χρονικό διάστημα έντονων και διαρκών προκλήσεων εκ μέρους της εξ Ανατολών γείτονος, αλλά και η παρέμβαση του Βερολίνου.

Τάση διαστρέβλωσης

Εν τω μεταξύ, με αποσπασματικό τρόπο και εμφανή τάση διαστρέβλωσης εκ μέρους της, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας «Σαμπάχ» έκανε χρήση των όσων αναφέρει σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην «Κ» ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, προκειμένου να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη της γείτονος την εκδοχή μιας «ισχυρής» Αγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Διακόπουλος στο άρθρο του, αφού αναφέρεται στις διαρκείς προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο, στον Εβρο και στην Ανατολική Μεσόγειο, μνημονεύει την πρόσφατη γερμανική πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει δίαυλος διαλόγου ανάμεσα στις δύο χώρες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Διαμηνύσαμε σε όλους τους τόνους ότι επιθυμούσαμε μεν τη διάνοιξη διαύλου επικοινωνίας, όμως δεν πρόκειται να συζητήσουμε υπό πίεση και δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλο πλαίσιο, πέραν αυτού του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού».

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Σαμπάχ», παρουσιάζοντας τη δική της εκδοχή, ισχυρίζεται ότι η προαναφερθείσα γερμανική πρωτοβουλία δεν ήταν παρά ανταπόκριση του Βερολίνου σε πρόσκληση την οποία απηύθυνε η ελληνική κυβέρνηση θορυβημένη και υπό καθεστώς φόβου εξαιτίας της σθεναρής στάσης της Τουρκίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή