Πυρά στο Μαξίμου από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

Πυρά στο Μαξίμου από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαχείριση της πανδημίας τον μήνα που πέρασε, η αύξηση των κρουσμάτων –124 χθες– αλλά και τα μέτρα που θα λάβει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη, που συμμετέχουν στις καλοκαιρινές συσκέψεις, να υποστηρίζουν πως «το success story του Μαξίμου έχει υποστεί σημαντικές ρωγμές». Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν να αναδείξουν με συνεχείς παρεμβάσεις τούς όποιους λανθασμένους χειρισμούς έγιναν σε μια προσπάθεια να αλλάξουν το κλίμα υπέρ τους. Σε σημερινή του συνέντευξη στην ιστοσελίδα ieidiseis o Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως «είναι σοκαριστικό το πώς κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε τρεις μήνες να μετατρέψει την υγειονομική επιτυχία των πολιτών σε φιάσκο». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ανησυχία του για την έξαρση της πανδημίας κάνοντας λόγο για «αλλεπάλληλες παλινωδίες και αντιφατικά μηνύματα της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown». Καταγγέλλει, μάλιστα, τον παραγκωνισμό των ειδικών από τις αποφάσεις του Μαξίμου.

Η φράση του πρωθυπουργού πως «πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας» προκάλεσε έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν πως «αφού άνοιξαν τα πάντα χωρίς σχέδιο, αφού απείλησαν τους πολίτες με πρόστιμα ενώ μείωναν τα δρομολόγια στις συγκοινωνίες, αφού εν μέσω έκρηξης των κρουσμάτων αυξάνουν την πληρότητα των πλοίων, τώρα ο κ. Μητσοτάκης για να μην αναλάβει καμία ευθύνη θυμήθηκε το φιλότιμο. Ομως οι πολίτες έχουν φιλότιμο και το έχουν αποδείξει, σε αντίθεση με τον ίδιο». Είναι φανερό ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ρίξει τον «μουτζούρη» στο Μαξίμου με τον Αλέξη Χαρίτση, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, να τονίζει πως «δεν μπορεί την εθνική επιτυχία στην πρώτη φάση της πανδημίας να την πιστωθεί η κυβέρνηση και για την έξαρση του κορωνοϊού να λέμε ξαφνικά ότι φταίει η ανεύθυνη κοινωνία».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος κατηγόρησε τους επιτελείς της Ηρώδου Αττικού πως «δεν έκαναν τίποτα για να θωρακίσουν το ΕΣΥ, αφού δεν προχώρησαν καμία πρόσληψη πέρα από όσες είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Τους αντιπολιτευτικούς ρυθμούς για τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης έχει ανεβάσει και η Φώφη Γεννηματά, που με δήλωσή της χρέωσε τη χαλάρωση του Ιουλίου αποκλειστικά στον πρωθυπουργό. Απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη επεσήμανε: «Καλλιεργήσατε τον εφησυχασμό, προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, ανοίξατε τα πάντα χωρίς ελέγχους και μέτρα προστασίας, και με τις αντιφατικές αποφάσεις σας δημιουργήσατε σύγχυση. Οι υπουργοί και τα στελέχη σας έδωσαν επανειλημμένως το κακό παράδειγμα. Ετσι πλήξατε και την αξιοπιστία σας. Τώρα η απειλή είναι προ των πυλών, και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προέτρεψε τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα προστασίας με λογική και συνέπεια, βασισμένο στις προτάσεις των ειδικών.

Για εργαλειοποίηση της επιστήμης από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Νίκος Καραθανασόπουλος στον ΣΚΑΪ. «Δεν μπορεί το θέμα της ατομικής ευθύνης να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες όσον αφορά τη θωράκιση του συστήματος υγείας, στο εποπτικό κομμάτι όσον αφορά τους χώρους δουλειάς και τρίτο ζήτημα στην παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων στον λαό και στο υγειονομικό προσωπικό», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή