Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές ο Κυρ. Μητσοτάκης (φωτογραφίες)

Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές ο Κυρ. Μητσοτάκης (φωτογραφίες)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Εύβοια βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται τις περιοχές που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο και στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, προκαλώντας παράλληλα ανυπολόγιστες ζημιές.

O κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Μπούρτζι Βασιλικού, όπου σημειώθηκαν ανυπολόγιστες ζημιές και καταγράφηκαν ανθρώπινες απώλειες, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο γραφεία της Περιφέρειας στη Χαλκίδα.

Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές ο Κυρ. Μητσοτάκης (φωτογραφίες)-1

Σημειώνεται πως, λίγο πριν το μεσημέρι, αναγνωρίστηκε από τους οικείους του ο 72χρονος, που αγνοείτο από χθες στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου στη Χαλκίδα και εντοπίστηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων Καλάμου.

Ο 72χρονος όπως και μία 73χρονη είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα. Η 73χρονη εντοπίστηκε χθες σώα και περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου από πλωτό του Λιμενικού Σώματος.

Πλέον η θεομηνία έχει στοιχίσει τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο ηλικιωμένοι, 86 και 85 ετών, μια 37χρονη και ο σύζυγός της 42 ετών καθώς και ένα βρέφος οκτώ μηνών.

«Είναι μια δύσκολη μέρα σήμερα η οποία ακολουθεί μια δύσκολη νύχτα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η Περιφέρεια, οι δήμοι της περιοχής, η Πολιτική Προστασία όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες» δήλωσε σήμερα το πρωί από την περιοχή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές ο Κυρ. Μητσοτάκης (φωτογραφίες)-2

Κλιμάκιο ψυχολόγων στην Εύβοια

Το υπουργείο Υγείας στέλνει στην Εύβοια κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών για την ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη όσων επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Οι ψυχολόγοι θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή