Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών για τις τουρκικές ενέργειες

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών για τις τουρκικές ενέργειες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η τουρκική προκλητικότητα σε Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό, καλώντας την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του ΚΥΣΕΑ έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα

Νέα NAVTEX από την Αγκυρα

Σημειώνεται ότι νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία, στον απόηχο της ελληνικής αντι-NAVTEX, η οποία εκδόθηκε ως απάντηση στην πρώτη τουρκική ΝAVTEX που εκδόθηκε λίγο μετά τις 7:00 το πρωί της Δευτέρας από τον σταθμό της υδρογραφικής υπηρεσίας της Αττάλειας για έρευνες σε περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου. 

Η  δεύτερη τουρκική NAVTEX υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δικαιοδοσία να εκδώσει NAVTEX για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Στη νέα τουρκική NAVTEX σημειώνεται ότι το «Ορούτς Ρέις» θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες «στην τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Ενεργείας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι το πλοίο έφτασε στο σημείο των ερευνών, επισημαίνοντας ότι «οι προσπάθειές μας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας θα συνεχιστούν αδιάκοπα. Οι 83 εκατομμύρια Τούρκοι μας στηρίζουν».

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: Προς το συμφέρον μας η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία – Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα

Αρθρο Ντ. Μπακογιάννη στην «Κ»: Η στρατηγική για ισχυροποίηση των ελληνικών θέσεων και συμφερόντων

Αποψη: Εξοπλισμοί και συγγενικές παθογένειες

Η κρίση μετά την κρίση

Αρθρο Χρ. Ροζάκη στην «Κ»: Προς τα πού οδεύουν οι διερευνητικές;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή