Επιπλέον κυρώσεις κατά Αγκυρας ετοιμάζει η Κομισιόν

Επιπλέον κυρώσεις κατά Αγκυρας ετοιμάζει η Κομισιόν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες κυρώσεις, πλέον αυτών που είχαν ήδη δρομολογηθεί, ετοιμάζει κατά της Άγκυρας ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με τοποθέτηση του αρμόδιου εκπροσώπου της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό ερώτημα του ο ΣΚΑΪ, ο Πίτερ Στάνο δήλωσε τα εξής:

«Όπως θυμάστε, τον Ιούλιο το ΣΕΥ (Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων) υποστήριξε ευρέως την ανάθεση στον Ύπατο Εκπρόσωπο να διερευνήσει περαιτέρω διαύλους που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση των εντάσεων και στην επίτευξη συμφωνιών για θέματα τα οποία δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Σημειώνεται δε, ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ετοιμάσει επιλογές για επιπλέον κατάλληλα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ως απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως αποτέλεσμα των Τουρκικών κινήσεων, και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως έγινε σήμερα γνωστό ύστερα από συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Απολύτως αλληλέγγυα με Ελλάδα και Κύπρο η Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή