Ανησυχία στο Βερολίνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και κινήσεις από Μέρκελ

Ανησυχία στο Βερολίνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και κινήσεις από Μέρκελ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά ανήσυχο εμφανίστηκε χθες το Βερολίνο, εξ αφορμής της έντασης που προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Αγκυρα, με την καγκελάριο Μέρκελ να φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρεί σε άμεση επικοινωνία με τον κ. Ερντογάν, πριν από το αυριανό έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., όπως έχει μεταφερθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον Τούρκο πρόεδρο.

«Ασφαλώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βλέπει την αύξηση της έντασης σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου γεμάτη ανησυχία. Είναι απολύτως σημαντικό οι εμπλεκόμενοι να επιδιώξουν τον απευθείας διάλογο μεταξύ τους για τα ζητήματα που τους χωρίζουν και αφορούν θέματα δικαίου της θάλασσας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αποφεύγοντας πάντως κατά τη χθεσινή ενημέρωση του Τύπου να αναφέρει οτιδήποτε σχετικό με την αναμενόμενη νέα πρωτοβουλία της κ. Μέρκελ. Αντιστοίχως, δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου για τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ. «Από τη σκοπιά μας, το σημαντικότερο είναι να υπάρξουν διαπραγματεύσεις για τα διαφιλονικούμενα θέματα δικαίου της θάλασσας στη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Προς τούτο απευθύνουμε έκκληση προς τους εμπλεκομένους και για την αποτροπή κάθε περαιτέρω κλιμάκωσης», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή