ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το λάθος του Τούρκου κυβερνήτη και η πρόσκρουση στο «Λήμνος»

Το λάθος του Τούρκου κυβερνήτη και η πρόσκρουση στο «Λήμνος»

Παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο σημειώθηκε προχθές, όταν η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της προσέκρουσε στην ελληνική «Λήμνος».

Το τουρκικό σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κράτησε σταθερή την πορεία του και το πίσω μέρος του συγκρούστηκε με το μπροστινό της ελληνικής φρεγάτας.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σημαντικές ζημιές στην πρύμνη του σε αντίθεση με τη «Λήμνος» που συμμετείχε κανονικά χθες στα κοινά ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Ο κ. Ερντογάν προέβη χθες σε λεονταρισμούς, δηλώνοντας πως «οι Ελληνες επιτέθηκαν στο “Ορούτς Ρέις” και πήραν απάντηση για αυτό».

Διπλωματικές πηγές θεωρούν πως η αναφορά του Τούρκου προέδρου έγινε για να προστατευτεί εσωτερικά.

Σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του «σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση θα αφορά «τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή».

Χθες, το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Νίκος Δένδιας και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος για σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.