Οι εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο στη συνάντηση Ν. Δένδια – ΥΠΕΞ Αυστρίας

Οι εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο στη συνάντηση Ν. Δένδια – ΥΠΕΞ Αυστρίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης

Συνάντηση με τον Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εν όψει της τηλεδιάσκεψης του εκτάκτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, ο κ. Σάλενεμπεργκ, επισήμανε σε δηλώσεις του ότι «η τουρκική πολιτική – μεταξύ άλλων στη Λιβύη και στη Συρία – όπως επίσης πρόσφατα η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, θα πρέπει να μας κινητοποιήσει στην Ευρώπη σε αλλαγή σκέψης. Για το λόγο αυτό, η Αυστρία συνεχίζει να ζητά την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία».

Ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, από κοινού με τον Αυστριακό ομόλογό του, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Στο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, o κ. Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του, μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Κατά την επίσκεψή του στην αυστριακή πρωτεύουσα, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.