Άλλαξε εκ νέου πορεία το «Ορούτς Ρέις» – Βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Άλλαξε εκ νέου πορεία το «Ορούτς Ρέις» – Βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βορειοανατολικά -ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας- κινείται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις», αλλάζοντας εκ νέου πορεία.

Το «Ορούτς Ρέις» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού ναυτικού.

Οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Απειλές Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Ακάρ για το «Ορούτς Ρέις»

Νωρίτερα, σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να επιτίθεται κατά του "Ορούτς Ρέις" στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θα ανταποδώσει» είπε.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο ίδιο μήκος κύματος. «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να προκαλεί το "Ορούτς Ρέις" στην ανατολική Μεσόγειο, όπως έκανε στο παρελθόν, διαφορετικά θα πάρει απάντηση», σημείωσε. 

Ακολούθησαν δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος είπε ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση ενάντια στα τουρκικά πλοία δεν θα μείνει χωρίς απάντηση».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu ο κ. Τσαβούσογλου απέστειλε την Πέμπτη στους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών της ΕΕ και τον ύπατο εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής Τζοζέπ Μπορέλ, σειρά επιστολών για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με τις θέσεις της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή