Παραιτήθηκε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Παραιτήθηκε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας υπέβαλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, ένα 24ωρο μετά τις τηλεοπτικές τοποθετήσεις του για τη δραστηριότητα του «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο, και τη διευκρινιστική δήλωση που ακολούθησε.

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Εχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα». Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Η παραίτηση του κ. Διακόπουλου είναι ευθέως συνδεδεμένη με τη σύγχυση που δημιούργησαν οι προχθεσινές δηλώσεις του (Open) για τις δραστηριότητες του «Ορούτς Ρέις» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ενδεικτικά, είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο «έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε». Αυτή η αποστροφή του, που προκάλεσε οξείες αντιδράσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οδήγησε να προβεί σε διορθωτική δήλωση, προχθές το απόγευμα. Σε αυτή, ο κ. Διακόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η αναφορά του «αφορούσε “προσπάθεια” ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, “πραγματοποίηση”, με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο κ. Διακόπουλος «εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το “επιτελικό” κράτος της Ν.Δ. και ο λόγος είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν “ανύπαρκτες έρευνες” του “Ορούς Ρέις”», μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Ο κ. Διακόπουλος έχει υπηρετήσει σε μάχιμες μονάδες του Π.Ν. καθώς και ως επιτελής, τμηματάρχης και διευθυντής στη ΔΕΝ, στις επιχειρήσεις του αρχηγείου στόλου και στο ΓΕΝ, όπως επίσης και στο γραφείο αρχηγού ΓΕΝ ως εκπρόσωπος Τύπου (2002-05). Στο εξωτερικό έχει υπηρετήσει ως ναυτικός ακόλουθος στην Αγκυρα (2008-11). Επιπλέον έχει διατελέσει διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης, διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και διοικητής Σχολής Εθνικής Αμυνας.

Το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή