Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της σχολικής χρονιάς

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της σχολικής χρονιάς

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιλώντας για παράλογες αποφάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε και χθες τους οξείς τόνους κατά της κυβέρνησης στο μέτωπο του κορωνοϊού, στρέφοντας αυτή τη φορά τα πυρά του στο πλαίσιο επανεκκίνησης της σχολικής χρονιάς, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Μέσω ανακοίνωσης των πρώην υπουργών Υγείας και Παιδείας, Ανδρέα Ξανθού και Νίκου Φίλη, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «υποτίμηση του κινδύνου στο όνομα ενός κυβερνητικού success story που ήδη έχει καταρρεύσει», ενώ εγκαλεί τα δύο υπουργεία για υποκριτική επίκληση της δημόσιας υγείας, την ώρα που, όπως υποστηρίζει, αυτή δεν συνοδεύεται από μέτρα υγειονομικής θωράκισης.

Οι δύο βουλευτές χαρακτηρίζουν παραλογισμό την επιλογή της διδασκαλίας σε πλήρη σύνθεση, «την ώρα που παντού επιβάλλονται αποστάσεις», και ενώ, όπως υπογραμμίζουν, τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, όταν καταγραφόταν σημαντική υποχώρηση της πανδημίας, ακολουθήθηκε η τακτική του υποδιπλασιασμού των τμημάτων και της εκ περιτροπής διδασκαλίας.

Στις επιτροπές της Βουλής

«Θυμίζουμε ότι το βασικό επιχείρημα για το προηγούμενο άνοιγμα των σχολείων, με τμήματα χωρισμένα στη μέση, υπήρξε η προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ποια συμπεράσματα βγήκαν με βάση αυτή την εμπειρία, ποια μέτρα ελήφθησαν για την υγειονομικά ασφαλή επανεκκίνηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας;» διερωτώνται οι κ. Ξανθός και Φίλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούν να εισαχθεί το ζήτημα στις επιτροπές της Βουλής, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και συζήτηση των προτάσεων όλων των κομμάτων.

Εσωτερικές αντιπαραθέσεις

Κι ενώ η πανδημία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Μαξίμου, εντός των τειχών της Κουμουνδούρου οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις καλά κρατούν, τροφοδοτώντας περαιτέρω το συγκρουσιακό κλίμα και παραπέμποντας σε εικόνα «ξεκαθαρίσματος» το προσεχές διάστημα, ενόψει και του συνεδρίου.

Μετά τα εκατέρωθεν φίλια πυρά διαρκείας για τα εθνικά θέματα, ο Νίκος Καρανίκας επανήλθε χθες με νέα ανάρτηση σχετικά με την επίμαχη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τον Δεκαπενταύγουστο, σε ειρωνικό τόνο κατά των επικριτών του τέως πρωθυπουργού, μιλώντας μεταξύ άλλων για «απαίδευτα μέλη που καλύτερα θα ήταν να μετακινηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή