ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στις προνοιακές δομές

Β. Κικίλιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στις προνοιακές δομές

Πιθανά είναι τα περαιτέρω μέτρα στις προνοιακές δομές μετά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στους οίκους ευγηρείας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρείας θα τεστάρονται αμέσως μετά τις διακοπές τους και πριν επιστρέψουν στον στον χώρο εργασίας τους.

«Οι προνοιακές δομές ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας αλλά είναι προτεραιότητα για μας. Έχω μιλήσει για ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους τους άλλους από τον κορωνοϊό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι «και μια ζωή να μπορέσουμε να σώσουμε είναι πολύτιμη».

«Θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα, στόχος μας είναι να λύνουμε ένα – ένα τα προβλήματα στο μετρό του δυνατού και να δίνουμε αντικειμενική εικόνα του τι επικρατεί στον κόσμο», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι «είναι φύσει αδύνατον να τεστάρεις όλο τον πληθυσμό καθημερινά». 

Περαιτέρω, κατηγόρησε για διασπορά ψευδών ειδήσεων όσους μιλάνε για απόκρυψη κρουσμάτων, εκφράζοντας το ερώτημα «ποιος ο λόγος ένας επιστημονικός οργανισμός να κρύψει ένα – δύο – πέντε – επτά κρούσματα;».

«Με πάνω από 200 κρούσματα σταθερά, και με μετρήσεις που μας ανησυχούν για την επιστροφή των νέων στις διακοπές, δυνάμει υπάρχει κίνδυνος και πρέπει να πάρουμε μέτρα ώστε να σώσουμε έστω και μια ανθρώπινη ζωή. Είναι κάτι το οποίο προβληματίζει τους ειδικούς μας», ανέφερε επίσης ο υπουργός Υγείας, παροτρύνοντας τους πολίτες και ειδικά τους νέους να φορούν μάσκα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Τέλος, για το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca είπε ότι «ο προγραμματισμός είναι να υπάρχουν δόσεις εμβολίου για το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο για τις ευπαθείς ομάδες. Το έχει προαγοράσει η Ευρώπη με 300 εκατ. συν 100  εκατ. δόσεις».