Μ. Βαρβιτσιώτης: Το μήνυμα της Ευρώπης προς την Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρό

Μ. Βαρβιτσιώτης: Το μήνυμα της Ευρώπης προς την Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα πάντα βρίσκονται στο τραπέζι. Και το θέμα των κυρώσεων και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας πως «το μήνυμα της Ευρώπης προς την Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρό: Δεν μπορεί να έχει προνομιακή σχέση με την ΕΕ και την ίδια στιγμή να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε σχετικά με τη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ότι έγινε αντιληπτό πως η τουρκική προκλητικότητα θα είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τα κεντρικά ευρωπαϊκά όργανα όλο το επόμενο διάστημα. Σχολίασε, δε, τη φράση του Προέδρου του Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», υπογραμμίζοντας ότι σημαίνει ότι ανοίγει ένας φάκελος που περιλαμβάνει και την υπόθεση των κυρώσεων αλλά και την υπόθεση της υποβάθμισης των σχέσεων Ευρώπης – Τουρκίας.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν μπορεί η Ελλάδα να ξαναπιάσει το νήμα του διαλόγου με την Τουρκία τόνισε πως το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς την Τουρκία ήταν ξεκάθαρο και πως η Ελλάδα είναι πάντα ταγμένη στην επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου. «Διάλογος, όμως, δεν μπορεί να γίνει υπό την απειλή των όπλων και υπό καθεστώς εκβιασμού», δήλωσε εμφατικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή