Τ. Θεοδωρικάκος: Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν ένα γενικό lockdown

Τ. Θεοδωρικάκος: Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν ένα γενικό lockdown

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν ένα γενικό lockdown, επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας παράλληλα το πολιτικό σύστημα της χώρας να επιδείξει ενότητα, ψυχραιμία, πειθαρχία και αισιοδοξία, στην αντιμετώπιση της νέας φάσης απειλής του κορωνοϊού.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως το σημαντικό αυτό θέμα δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση και αντιπαραθέσεις.

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του υπουργείου Εσωτερικών σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες καθαριότητας στα σχολεία. Τόνισε πως θα πραγματοποιηθούν 9.474 προσλήψεις ορισμένου χρόνου με συμβάσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης για εργαζόμενους στην καθαριότητα σε σχολικά κτίρια σε όλη τη χώρα, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για ένα 10μηνο, που θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 30 εκατ. ευρώ επιπλέον. Πρόσθεσε, δε, πως η κυβέρνηση ήθελε να βάλει τέλος στο προηγούμενο καθεστώς πελατειακών σχέσεων.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νέα έκτακτη επιχορήγηση των δήμων, προκειμένου να αναπληρωθεί μέρος των χαμένων εσόδων τους, λόγω του κορωνοϊού. Σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, ο κ.Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα παράταση πέρα από την 31η Αυγούστου, που λήγει η προθεσμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή