Κλιμακώνει την κριτική στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμακώνει την κριτική στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς «σκληρού ροκ» κινείται η αντιπολίτευση τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του οποίου επιλέγει να κλιμακώσει την κριτική της στην κυβέρνηση σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, από τη διαχείριση της πανδημίας και το άνοιγμα των σχολείων έως την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την πορεία της οικονομίας.

Ενδεικτικά είναι όσα δήλωσε (στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο») ο εκπρόσωπος του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε σε «μία πολλαπλή κρίση που βιώνουμε, η οποία δεν προέκυψε σήμερα» και σε «τριπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία». Εξειδικεύοντας μίλησε για «υγειονομική κρίση», για «τις βαθιές και διαρκείς στον χρόνο οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας» και «τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά που συνεχώς οξύνονται, δεδομένης και της τουρκικής προκλητικότητας».

Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί «να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε η ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει με ασφάλεια την πολλαπλή αυτή κρίση», κατέφυγε σε «αποσπασματικά μέτρα τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις δομικές αδυναμίες της πολιτικής της».  Στάθηκε ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, προχωρώντας σε μια λογική άρον άρον επανεκκίνησης της οικονομίας και ανοίγματος του τουρισμού» αλλά και «εξοργιστικής μετάθεσης ευθυνών στους ίδιους του πολίτες».

Για το θέμα του κορωνοϊού ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «αντιφάσεις και απίστευτες παλινωδίες» και επικρίνοντας το σύνολο των χειρισμών της. Ιδιαίτερα για το άνοιγμα των σχολείων σημειώνει ότι γίνεται «χωρίς κανένα σχέδιο και η κυβέρνηση ετοιμάζει μια παγκόσμια πρωτοτυπία: εν μέσω πανδημίας ανοίγει τα σχολεία με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη και υποχρεώνει γονείς και εκπαιδευτικούς να πληρώνουν μόνοι τους το κόστος για τις απαραίτητες μάσκες που θα απαιτούνται καθημερινά».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, εξάλλου, ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα», και έφερε ως παράδειγμα τον «σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή είπε την αλήθεια για τις δήθεν “ανύπαρκτες έρευνες” του “Oruc Reis”». Για την οικονομία ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι βρίσκονται σε απόγνωση, τη στιγμή που η κυβέρνηση απαξίωσε τις προτάσεις μας χωρίς η ίδια να έχει κανένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας».

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και το ΚΙΝΑΛ, που έκανε λόγο για «αλαλούμ και ψέματα» στις δηλώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα και δραστικά μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή