Διπλή αποστολή του Γερμανού ΥΠΕΞ σε Αθήνα – Αγκυρα

Διπλή αποστολή του Γερμανού ΥΠΕΞ σε Αθήνα – Αγκυρα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα καταφθάνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας την Τρίτη 25 Αυγούστου προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια. Η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει γερμανικής διαμεσολάβησης μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας προκειμένου να υπάρξει ένας νέος γύρος διπλωματικών επαφών.

Η συνάντηση με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 μ.μ και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Γερμανός ΥΠΕΞ θα μεταβεί και στην Αγκυρα.

Το διπλωματικό παρασκήνιο εντείνεται, ιδιαίτερα ενόψει της λήξης (στις 23 Αυγούστου) της ισχύος της NAVTEX βάσει της οποίας το «Ορούτς Ρέις» δραστηριοποιείται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στις 28 Αυγούστου πραγματοποιείται το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. (Gymnich) όπου αναμένεται ότι ο Υπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ να παρουσιάσει ένα έγγραφο επιλογών για πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την παραβίαση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες, την ίδια ημέρα (28 Αυγούστου) καταβάλλονται προσπάθειες να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, η επόμενη τριμερής συνάντηση των εκπροσώπων Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας (Σουρανή, Καλίν, Χέκερ), στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναθέρμανση των διερευνητικών ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα.

Την ίδια ημέρα λήγει και η περίοδος των τριών μηνών από το αίτημα της ΤΡΑΟ στο τουρκικό υπουργείο Ενέργειας για έρευνες στην περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Διαβάστε επίσης:

Νέος γύρος διαμεσολάβησης από το Βερολίνο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή