Στ. Πέτσας: Ποια νέα μέτρα ενίσχυσης εξετάζονται – Στις 12 Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις

Στ. Πέτσας: Ποια νέα μέτρα ενίσχυσης εξετάζονται – Στις 12 Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετρά ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από την Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, περά από την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ που λαμβάνουν . Επισήμανε ακόμη ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης ταχύτερα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ανάμεσα στα μετρά που μελετά το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ενώ σχετικά με τον φόρο επιτηδεύματος, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι θα καταργηθεί μέσα στην τετραετία.

Όσον αφορά τα αναδρομικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το πότε θα δοθούν αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, εκτιμώντας ειδικότερα πως οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Ανέφερε, τέλος, ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί με πιο χαλαρά κριτήρια για να τονωθεί η ρευστότητα.

Πανδημία

Σχετικά και τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί,  τόνισε ότι έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε νοικοκυριά και εκπαιδευτικούς με δωρεάν μάσκες.

«Εφόσον οι ειδικοί προτείνουν χρήση μάσκας εμείς το ακλουθούμε» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «η μάσκα αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε την διασπορά»

Σε ο,τι αφορά το εμβόλιο ο κ. Πέτσας τόνισε οτι θα υπάρχει ένας ικανός αριθμός εμβολίων για την χώρα μας και πρώτα θα εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι. «Θα φροντίσουμε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες κατά τον εμβόλιο και να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός», επισήμανε ακόμη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή