Στ. Πέτσας: Να τοποθετηθεί με «ναι ή όχι» ο ΣΥΡΙΖΑ για τις συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία

Στ. Πέτσας: Να τοποθετηθεί με «ναι ή όχι» ο ΣΥΡΙΖΑ για τις συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανέφερε τι προβλέπει η νέα ΠΝΠ για να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού: 

«Στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

– Παράταση μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου, της δυνατότητας του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

– Δυνατότητα των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εργάζονται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, κατόπιν αιτήματός τους. Ο εργοδότης οφείλει να αποδεχθεί το σχετικό αίτημα, εφόσον η εργασία δύναται να παρασχεθεί εξ αποστάσεως. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, ο εργοδότης, ως ύστατο μέτρο προστασίας του εργαζομένου – αιτούντος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, θέτει τη σύμβαση εργασίας του σε αναστολή για χρονικό διάστημα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

– Στις περιπτώσεις που ο εργοδότης, παρά το αποδεδειγμένο αίτημα του εργαζομένου, δεν εφαρμόζει την διάταξη αυτή, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής σειράς των επιμέρους βημάτων για την εφαρμογή της, θα υφίσταται πρόστιμο, ύψους 5.000 ευρώ, για κάθε παράβαση».

Σε ό,τι αφορά την παράταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων».

«Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020» σημείωσε και τόνισε: «Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, που εισάγονται το απόγευμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, λέγοντας ότι: «Στις 18:00 το απόγευμα, εισάγονται στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής οι συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Η εποχή των δισταγμών, τελείωσε. Πρόκειται για ιστορική στιγμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Και δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ιδίως δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να μην υπερψηφίσει αυτές τις συμφωνίες. Καλούνται λοιπόν να τοποθετηθούν, ναι ή όχι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή