Διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Τουλουπάκη

Διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Τουλουπάκη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκδοχή ότι το σπίτι της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη έγινε στόχος σπείρας διαρρηκτών που εν μέσω καλοκαιριού παραβίασαν όχι ένα αλλά δύο άδεια από ενοίκους διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία, προσανατολίζονται προς το παρόν τα στελέχη της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή από την ίδια την εισαγγελέα αμέσως μόλις επέστρεψε από καλοκαιρινές διακοπές στην Κρήτη, απ’ όπου κατάγεται. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους αστυνομικούς του τμήματος «Διαρρηκτών», οι δράστες αφαίρεσαν από το σπίτι της (βρίσκεται στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή της Ακρόπολης) έναν σκληρό δίσκο με σημαντικά αρχεία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η διάρρηξη έγινε στο διάστημα από τις 8 Αυγούστου έως την Κυριακή δίχως να γίνει αντιληπτή από τον ένοικο του 5ου ορόφου που κατά πληροφορίες το συγκεκριμένο διάστημα δεν απουσίαζε.

Ο ένοικος ενός άλλου διαμερίσματος (στον 3ο όροφο), που επίσης απουσίαζε σε διακοπές, κατήγγειλε την Κυριακή ότι και αυτός έπεσε θύμα διάρρηξης στο διάστημα της απουσίας του από τις 12 έως τις 23 Αυγούστου. Την καταγγελία έκανε την Κυριακή στο κλιμάκιο των αστυνομικών που βρίσκονταν στην πολυκατοικία για να ερευνήσουν την υπόθεση της κ. Τουλουπάκη. Ο συγκεκριμένος κατήγγειλε ότι οι δράστες του έκλεψαν χρυσά κοσμήματα και μπουκάλια με αλκοολούχα ποτά.  Οι αστυνομικοί πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από τα δύο διαμερίσματα και αναμένουν τα αποτελέσματα από την έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η ίδια ομάδα δραστών κρύβεται πίσω από την παραβίαση των δύο διαμερισμάτων ή όχι.

Χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τοποθέτηση στη Βουλή της προκατόχου του κ. Ολγας Γεροβασίλη περί  «στοχοποίησης και εκφοβισμού» δικαστικών, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «έγινε διάρρηξη και σε άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας που ανήκει σε συνεργάτη του κ. Κεγκέρογλου. Διεξάγεται έρευνα με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα και για τα συμπεράσματά της θα ενημερωθεί και η Δικαιοσύνη αλλά και η Βουλή». Η ίδια η κ. Τουλουπάκη πάντως φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες της ότι «έχω γίνει ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος. Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν». Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «εγείρει ερωτήματα και απαιτεί άμεση διερεύνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή