Γ. Γεραπετρίτης: Κανένας διάλογος όσο η Τουρκία πιέζει στρατιωτικά

Γ. Γεραπετρίτης: Κανένας διάλογος όσο η Τουρκία πιέζει στρατιωτικά

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mήνυμα ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση με την Άγκυρα, όσο υφίσταται η στρατιωτική πίεση στην περιοχή μας»  έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3,  πως για να υπάρξει διάλογος με την γειτονική χώρα, πρέπει να πάψουν οι επιθετικές ενέργειες και να υπάρχει οριοθέτηση του διαλόγου. 

«Το μόνο θέμα που συζητά η Ελλάδα είναι η  υφαλοκρηπίδα και η οικονομική αποκλειστική ζώνη» επεσήμανε ο κύριος Γεραπετρίτης.

Ο ρόλος Γαλλίας και Γερμανίας

«Από την αρχή της κρίσης με την Τουρκία, έχει δείξει ότι έχει διάθεση να αναλάβει ηγετικό ρολό και έχει επιδείξει έμπρακτη αλληλεγγύη στην Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στη Γαλλία.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα, ανέφερε ότι η Γερμανία μπορεί  να προσφέρει υπηρεσία διαμεσολάβησης «για να καθίσουμε Ελλάδα και Τουρκία στο ίδιο τραπέζι».

«Αν βρεθούμε, θα είμαστε εκεί μόνο εμείς και η Τουρκία»  συμπλήρωσε με νόημα.

Οι συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία

«Μεγάλη και ιστορική στιγμή για τη χώρα» χαρακτήρισε ο κύριος Γεραπετρίτης την κύρωση των συμφωνιών με την Αίγυπτο και την Ιταλία, η οποία αναμένεται να γίνει αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα για τη συμφωνία με την Αίγυπτο, είπε πως είναι επωφελής και δίκαιη.

Επιπλέον, κατηγόρησε για βαθύ λαϊκισμό την αξιωματική αντιπολίτευση, με αιχμή το «παρών» που ψήφισε στην επιτροπή για την εν λόγω συμφωνία.

Κάλεσε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση του και να υπερψηφίσει τη συμφωνία, λέγοντας πως είναι αδιανόητη η άρνηση του κόμματος να αντιληφθεί την ιστορικότητα της στιγμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή