Παναγιωτόπουλος προς Στόλτενμπεργκ: Επιζήμια η πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ

Παναγιωτόπουλος προς Στόλτενμπεργκ: Επιζήμια η πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ είναι επιζήμια για τη χώρα μας, αλλά και για τη συνοχή της Συμμαχίας, και συνεπώς δεν είναι "αποδεκτή"» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Γ.Γ. ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου κατά την Άτυπη Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κ. Στόλτενμπεργκ ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «πρέπει να βρούμε έναν τρόπο επίλυσης της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, βάσει του πνεύματος της συμμαχικής αλληλεγγύης και του διεθνούς δικαίου».

Ο υπουργός Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τη Γερμανίδα ομόλογό του Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ την οποία ενημέρωσε αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα. 

«Είχα την ευκαιρία σήμερα, κατά την Άτυπη Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ενημερώσω εκτενώς τους ομολόγους μου αλλά και τον Γ.Γ. ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ, και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Ζαν-Πιερ Λακρουά, για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδα», ανέφερε επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

«Κατέστησα σαφές ότι η Ελλάδα, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα, και επεσήμανα ότι η επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας σε συνδυασμό με την παρουσία μεγάλου αριθμού ναυτικών μονάδων στην περιοχή, αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος και οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης» επισήμανε.  

«Υπογράμμισα ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με την Τουρκία όσο τα τουρκικά πλοία ευρίσκονται στην περιοχή», τόνισε ο υπουργός Άμυνας. Ανέφερε μάλιστα ότι εξήγησε πως «οι απειλές και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που στρέφονται εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ίδιας της Ευρώπης και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή