Στ. Πέτσας για Τουρκία: Εμπρακτη αποκλιμάκωση ή κυρώσεις

Στ. Πέτσας για Τουρκία: Εμπρακτη αποκλιμάκωση ή κυρώσεις

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, θα παρουσιάσει – όπως έχει δεσμευτεί – κατάλογο κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, στην περίπτωση που συνεχίσει την παραβατικότητα και την προκλητικότητα που αναπτύσσει», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τόνισε δε πως η Αθήνα περιμένει να δει τον κατάλογο και μετά θα τοποθετηθεί

Κληθείς, πάντως, να σχολιάσει τον διάλογο Μπορέλ – Κάρενμπάουερ οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι τα μικρόφωνά τους είναι ανοιχτά, ο κ. Πέτσας σχολίασε «κρείττον του λαλείν το σιγάν».

«Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, βασικές αρχές του ευρωπαϊκού κεκτημένου είναι ο σεβασμός στο Κράτος Δικαίου και στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Και το κεκτημένο αυτό δεν μπορεί ούτε να θυσιάζεται, ούτε να μετριέται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Χρειάζεται σε κάθε περίπτωση, αποφασιστική υπεράσπιση απέναντι στις δυνάμεις του αυταρχισμού, της παρανομίας και της αυθαιρεσίας», σημείωσε.

Οσον αφορά την τοποθέτηση Ακάρ περί διαλόγου αλλά και συνέχισης ερευνών, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως στις ίδιες δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με βάση το Διεθνές Δίκαιο και πως «δεν μπορούμε να στέλνουμε μήνυμα κλιμάκωσης και από την άλλη αποκλιμάκωσης». Περιμένουμε πρόσθεσε να δούμε επισήμως τι λέει η τουρκική πλευρά, πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή