Εξι ελληνικά F-16 στην Κύπρο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αεροπορική επιχείρηση συμμετοχής έξι ελληνικών F-16 στην τετραμερή άσκηση Eunomia (Ελλάδας – Κύπρου – Γαλλίας – Ιταλίας), κατεγράφη πριν λίγες ώρες.

Νωρίς το πρωί εξάδα ελληνικών F-16 από την Κρήτη έφτασε στην περιοχή της άσκησης, όπου ενώθηκε με τα δύο F-16 που σταθμεύουν στην Κύπρο και τα γαλλικά Rafale.

Tα έξι ελληνικά F-16 επέστρεψαν στην Κρήτη, ενώ την επιχείρηση καθοδήγησε και συντόνισε προσωπικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κων. Φλώρος, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο υπ. Εθνικής Αμυνας, παρουσία των τριών αρχηγών των κλάδων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά την πτήση των έξι F-16 από την Κρήτη ως την Κύπρο, αυτά έγιναν μόλις αντιληπτά από την τουρκική πλευρά.

Κατά την επιστροφή τους στην 115 πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, περί τις 11:30 το πρωί,η τουρκική αεροπορία επιχείρησε να τα εμποδίσει, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, καθώς παρενέβησαν ελληνικά F-16 που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή και προχώρησαν στην άμεση αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Κατά πληροφορίες, η άσκηση θεωρείται εξαιρετικά επιτυχής και αποδεικνύει την ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας να βρεθεί στην Κύπρο ανά πάσα στιγμή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή