ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξι ελληνικά F-16 στην Κύπρο

unnamed-1--3

Σημαντική αεροπορική επιχείρηση συμμετοχής έξι ελληνικών F-16 στην τετραμερή άσκηση Eunomia (Ελλάδας – Κύπρου – Γαλλίας – Ιταλίας), κατεγράφη πριν λίγες ώρες.

Νωρίς το πρωί εξάδα ελληνικών F-16 από την Κρήτη έφτασε στην περιοχή της άσκησης, όπου ενώθηκε με τα δύο F-16 που σταθμεύουν στην Κύπρο και τα γαλλικά Rafale.

Tα έξι ελληνικά F-16 επέστρεψαν στην Κρήτη, ενώ την επιχείρηση καθοδήγησε και συντόνισε προσωπικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κων. Φλώρος, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο υπ. Εθνικής Αμυνας, παρουσία των τριών αρχηγών των κλάδων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά την πτήση των έξι F-16 από την Κρήτη ως την Κύπρο, αυτά έγιναν μόλις αντιληπτά από την τουρκική πλευρά.

Κατά την επιστροφή τους στην 115 πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, περί τις 11:30 το πρωί,η τουρκική αεροπορία επιχείρησε να τα εμποδίσει, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, καθώς παρενέβησαν ελληνικά F-16 που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή και προχώρησαν στην άμεση αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Κατά πληροφορίες, η άσκηση θεωρείται εξαιρετικά επιτυχής και αποδεικνύει την ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας να βρεθεί στην Κύπρο ανά πάσα στιγμή.