Το δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ προς Μητσοτάκη

Το δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ προς Μητσοτάκη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δεύτερο τηλεφώνημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ύστερα από τον πρώτο κύκλο επαφών που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επικοινώνησε εκ νέου με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη της συζήτησης που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο διαβεβαιώνοντάς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι η Άγκυρα έχει καταστεί αποδέκτης της όχλησης της Ουάσινγκτον για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκδήλωσε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιδίωξή του για αποκλιμάκωση της έντασης.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη επικοινωνία  του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο κ. Μητσοτάκης είχε θέσει το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Από την πλευρά της η αμερικανική Προεδρία σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την πρώτη επικοινωνία, σημείωνε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είχε εκφράσει την ανησυχία της Ουάσιγκτον για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου προσέθετε ότι «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους».

Ακολούθησε επικοινωνία του Ντ. Τραμπ-με τον Ερντογάν, για το περιεχόμενο της οποίας  οι υπηρεσίες της τουρκικής προεδρίας εξέδωσαν μία γενικόλογη ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι ο οι δύο άνδρες συζήτησαν διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή