Ασκηση σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ασκηση σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιχειρησιακή εκπαίδευση στοιχείων από το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων (Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό, Στρατός Ξηράς και Ειδικές Δυνάμεις) με τα τέσσερα μαχητικά τύπου F-16 Block 60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), που θα βρίσκονται στη Σούδα τις επόμενες ημέρες, περνάει η σκυτάλη των ασκήσεων υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ. Η άφιξη συνολικά εννέα αεροσκαφών από τα ΗΑΕ στη Σούδα ήταν από μόνη της μια αρκετά περίπλοκη κατάσταση, με στάσεις και στην Αίγυπτο.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τετραμερής άσκηση Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου εκτός από τη ναυτική παρουσία των τεσσάρων δυνάμεων, ελληνικά F-16 και γαλλικά Ραφάλ συνεργάστηκαν άψογα σε μια εκτεταμένη περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο. Λίγο νωρίτερα, είχε ολοκληρωθεί και η εθνική άσκηση των Ε.Δ. σε μια εκτεταμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πιο κοντά στην Κρήτη. Στην πραγματικότητα, οι δύο αυτές ασκήσεις δημιούργησαν ισάριθμα θέατρα επιχειρήσεων με κοινό παρονομαστή την προβολή ισχύος από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο, όπου τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται η κατακόρυφη αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή