Ανεβάζει τους τόνους για τον κορωνοϊό η Κουμουνδούρου

Ανεβάζει τους τόνους για τον κορωνοϊό η Κουμουνδούρου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποδόμηση του success story της κυβέρνησης από την πρώτη φάση της πανδημίας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προετοιμάζει ήδη με τους συνεργάτες του την άνοδό του στη ΔΕΘ στις 19-20 Σεπτεμβρίου.

Στη χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «το πρώτο διάστημα θυσιάσαμε την οικονομία προκειμένου να αφήσουμε αλώβητη τη δημόσια υγεία και στο δεύτερο διάστημα θυσιάσαμε τη δημόσια υγεία μπας και σώσουμε την οικονομία. Εντέλει βρεθήκαμε και στα δύο με αρνητικό ισοζύγιο». Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι δεν μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και να κινείται διαρκώς με επικοινωνιακά εφευρήματα που διαρκούν μόνο λίγες ώρες.

Απολύτως ενεργός, αλλά και ενωτικός, μετά το τελευταίο άρθρο του στην «Αυγή», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε και αυτός το στίγμα των υψηλών τόνων που θα ακολουθήσει το κόμμα στην οικονομία. Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως ο Χρήστος Σταϊκούρας ακολουθεί τη γραμμή του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, για το συνταξιοδοτικό. Τονίζουν πως αναιρεί τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, την αναδιανεμητική λειτουργία της και κάθε στοιχείο αλληλεγγύης των γενεών.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε, σε σχέση με τη χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, πως «ο κ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε ότι αυτά που είπε ο κ. Πατέλης για τις συντάξεις αποτελούν γραμμή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αμφιβάλλαμε για αυτό ούτε στιγμή. Ο κοινωνικός αυτοματισμός και ο κυνισμός είναι κυρίαρχα χαρακτηριστικά της Νέας Δημοκρατίας. Και ο Πάπας παραμένει καθολικός».

Επειτα από συνάντηση που πραγματοποίησαν ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Τσίπρας με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλο, επισήμαναν την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων, κυρίως μικρών και μεσαίων, στήριξης της απασχόλησης, αλλά και συγκρότησης ενός προγράμματος επανεκκίνησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και του κόσμου της εργασίας. Οπως σημείωσαν, «η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι έως τώρα δραματικά ανεπαρκής. Δυστυχώς, η ελληνική επιχειρηματικότητα βιώνει τις συνέπειες της εφαρμογής της κυβερνητικής στρατηγικής για “ανοσία της αγέλης” στην οικονομία».

Κόβει γέφυρες ο Κοτζιάς

Μοναχική πορεία αποφάσισε να ακολουθήσει ο Νίκος Κοτζιάς μετά τις διαφωνίες που είχε εκφράσει για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις ψηφοφορίες για τις ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου και Ελλάδας – Ιταλίας. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επέλεξε, έπειτα από συνεδρίαση των οργάνων του «Πράττω», τη ρήξη με τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου. «Ο τόπος έχει ανάγκη αυτόνομης ισχυρής πατριωτικής – δημοκρατικής Αριστεράς», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Π.Σ. του «Πράττω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή