«Ανασχηματισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλ. Τσίπρα

«Ανασχηματισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλ. Τσίπρα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σαρωτικές» αλλαγές ετοιμάζει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε εκτάκτως αργά χθες το απόγευμα με κορυφαία στελέχη του κόμματος. Ο πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προτείνει για νέο γραμματέα της Κ.Ε. τον Δ. Τζανακόπουλο, με το κορυφαίο όργανο να μην αποκλείεται να συγκληθεί την Κυριακή προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση. Τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο νυν γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης.

Με τα νέα δεδομένα που έχει επιβάλει η πανδημία, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί προς την άνοιξη του 2021. Εκτίμησε, ωστόσο, πως ένα φρεσκάρισμα τόσο στον κομματικό μηχανισμό όσο και στους τομεάρχες πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλ. Χαρίτσης προορίζεται να αναλάβει τον τομέα Οικονομίας, που τώρα κατέχει ο Ν. Παππάς. Ο Ν. Ηλιόπουλος φέρεται ως το επικρατέστερο πρόσωπο για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου.

Αντιδράσεις 

Εν τω μεταξύ, το πρώτο κουδούνι στις 14/9 βάζει σε θέση μάχης τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετά τις ανακοινώσεις της κ. Κεραμέως η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «επιτελικό χάος» και «κυβερνητική αδιαφορία» για χιλιάδες μαθητές. Από την Κουμουνδούρου ζητούν τη δέσμευση του υπ. Παιδείας πως δεν θα ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς μάσκες σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και χωρίς την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας. «Βαρετή, κουραστική και εκτός μέτρου επικοινωνία. Αυτή είναι η συνταγή “επιτυχίας” της κ. Κεραμέως και συνολικά της κυβέρνησης για να κρύψουν έξι μήνες απρονοησίας και έλλειψης προετοιμασίας, που δεν εγγυάται την ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Είναι σαφής η στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ στα πιο δυναμικά κοινά της κοινωνίας, με τον Αλ. Τσίπρα να απλώνει τη βεντάλια των ζητημάτων που αφορούν τους νέους, τονίζοντας με ανάρτησή του στο Facebook: «Το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη Ν.Δ. φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας.

Ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων βρίσκεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων. Σήμερα ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων είναι η αιτία. Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις. Αν είσαι άνεργος φταις. Αν είσαι μαθήτρια φταις. Αν είσαι εργαζόμενη φταις. Αν είσαι εκπαιδευτικός φταις».

Σε ανακοίνωσή της η Φ. Γεννηματά απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό: «Ο συνωστισμός στην τάξη επιβάλλεται τελικά, κ. Μητσοτάκη. Ρίσκο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Και εδώ βλέποντας και κάνοντας, χωρίς σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων. 30 παιδιά στην τάξη με τη μάσκα και το παγούρι. Αριστα!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή