Οι δρόμοι του χρήματος

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα η «K» δημοσιεύει, εν πρώτοις, 97 περιπτώσεις διακίνησης χρημάτων από τον τροφοδότη λογαριασμό 709 που ανήκει στους: Σ. Κόκκαλη, K. Δημητριάδη (αντιπρόεδρος της Intracom) και WittanWerner. Κι οι τρεις έχουν δικαίωμα υπογραφής από τις 20 Σεπτεμβρίου 1979 οπότε και άνοιξε ο συγκεκριμένος λογαριασμός στην «Ντόιτσε Χάντελσμπανκ» για να κλείσει στις 19 Φεβρουαρίου 1992.

Στον πίνακα περιέχονται όλα τα στοιχεία, όπως ακριβώς κωδικοποιούνται, από τους ελεγκτικούς οργανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν από το γερμανικό Κοινοβούλιο και την Εισαγγελία Βερολίνου.

Στην πρώτη στήλη αναγράφεται η ημερομηνία κάθε ποσού που εκταμιεύεται από τον τροφοδότη λογαριασμό του Σ. Κόκκαλη, αρχής γενομένης -στη συγκεκριμένη λίστα- από τις 23.5.86. Στη δεύτερη στήλη αναφέρονται τα ποσά που διοχετεύονται (είτε σε μάρκα, είτε σε δολάρια) σε επώνυμους ή ανώνυμους αποδέκτες (τρίτη στήλη). Στην τέταρτη στήλη αναγράφονται οι τράπεζες στις οποίες φθάνουν τα χρήματα που φεύγουν από τον 709, ενώ στην πέμπτη στήλη φαίνονται οι λογαριασμοί-αποδέκτες των ποσών, πολλοί από τους οποίους είναι κρυφοί λογαριασμοί στα χέρια διαχειριστών. Σε πολλές πράξεις πλάι στους numerical κρυφούς λογαριασμούς εμφανίζονται ονόματα και κυρίως ψευδώνυμα! Συχνός αποδέκτης μεγάλων ποσών σ’ αυτή τη λίστα λογαριασμών είναι ο D. Skeparnias που φαίνεται ότι μέχρι το τέλος του 1990 διαχειρίζεται τον λογαριασμό g. 2209 στην Chemical Bank, ενώ σε μεγάλη κινητικότητα βρίσκεται και ο περιβόητος b 8785 στην United Overseas. O κ. Κόκκαλης και οι συνεταίροι του, καθώς και πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος λαμβάνουν ποσά από τον 709, ωστόσο, πέραν των λοιπών επώνυμων αποδεκτών που εμφανίζονται στη λίστα, στο σκοτάδι παραμένει μεγάλος αριθμός συναλλαγών που γίνονται με κατόχους κρυφών και προστατευμένων λογαριασμών.

Ποιοι κρύβονται άραγε πίσω τους; Σε ποιες τσέπες κατευθύνθηκαν άραγε τα χρήματα από τους διαχειριστές των κρυφών λογαριασμών;

Το μυστικό θα φανερωθεί, μόνο αν ο ανακριτής που έχει την υπόθεση στα χέρια του, ζητήσει με δικαστική συνδρομή το άνοιγμα των σχετικών λογαριασμών και την καταγραφή των διαδρομών του χρήματος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή