Κινήσεις λογαριασμού Κόκκαλη 1985-1991

Κινήσεις λογαριασμού Κόκκαλη 1985-1991

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα επίσημο έγγραφο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, που αυτήν τη φορά φέρει την υπογραφή της διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας SCHITAG ERNST & YOUNG και του γερμανικού ελεγκτικού οργανισμού WTU, ο οποίος απασχολήθηκε με την αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων της DDR (Ανατολικής Γερμανίας), αποκαλύπτει περίπου 140 κινήσεις του επίμαχου λογαριασμού Κόκκαλη, προς διάφορες κατευθύνσεις, στην κρίσιμη, για τη μεγέθυνση του ομίλου της Ιντρακόμ, εξαετία 1985-1991.

Στη συγκεκριμένη περίοδο, όπως αποκαλύπτεται από το έγγραφο του διεθνούς ελεγκτικού οργανισμού, μεταβιβάσθηκαν τεράστια για την εποχή χρηματικά ποσά, από τον λογαριασμό 709 του κ. Κόκκαλη στην Ντόιτσε Χάντελς Μπανκ, σε επώνυμους και άγνωστους αποδέκτες, κρυμμένους πίσω από κωδικούς και μυστικούς λογαριασμούς, κατά προτίμηση σε ελβετικές τράπεζες. Σημαντικό μέρος των παραπάνω κινήσεων κατευθύνονται στην Τράπεζα Bank Suisse της Γενεύης, με αποδέκτη κάποιον διαχειριστή με το όνομα Σκεπαρνιάς και άλλα σε μη κατονομαζόμενο διαχειριστή. Συνολικά από τον συγκεκριμένο τροφοδότη λογαριασμό διακινήθηκαν ποσά ύψους 11 εκατ. δολ. και 1,7 εκατ. μάρκων. Οπως αναφέρεται στην έκθεση του Γερμανικού Κοινοβουλίου, τα παραπάνω ποσά χρησίμευσαν «ως μέσο επηρεασμού της αγοράς στο εσωτερικό της Ελλάδας» και κυρίως για να επηρεασθούν ευνοϊκά συναλλαγές για δημόσιες συμφωνίες.

Τούτες ακριβώς οι κινήσεις ουδέποτε διερευνήθηκαν και όποτε έγιναν προσπάθειες «επνίγησαν» πριν καν εκδηλωθούν. Αραγε θα συμβεί και πάλι το ίδιο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή