Ομιλία Καραμανλή παρουσία του Μπους

Ομιλία Καραμανλή παρουσία του Μπους

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τζορτζ Μπους και εκπροσώπων ογδόντα κεντροδεξιών κομμάτων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής εξέφρασε -κατά την ομιλία του στη σύνοδο κορυφής της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης- τη βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν, τόνισε ότι τάσσεται στην πρωτοπορία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ότι υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας και βεβαίως την ένταξη της Κύπρου στην E.E., ανεξάρτητα από τη λύση του πολιτικού προβλήματος.

Ο κ. Καραμανλής, που μετά την εκλογή του ως αντιπρόεδρος της ΔΔΕ είχε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μιλώντας στην σύνοδο κορυφής επισήμανε ότι «οι δυνάμεις του Κέντρου και της Κεντροδεξιάς έχουν πετύχει στην Ευρώπη και έχουν ανοίξει ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιριών». Αναφερόμενος στο κόμμα του οποίου ηγείται, επισήμανε πως «η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Με την έμφαση που δίνουμε στην ανάπτυξη, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, στην απασχόληση στην παιδεία, την υγεία και στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, έχουμε πείσει την ελληνική κοινωνία πως έχουμε τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις του μέλλοντος». Καθ’ όσον αφορά στο τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως «η τρομοκρατία και κάθε μορφή οργανωμένου εγκλήματος είναι τελείως ασύμβατη με τις αξίες της ελευθερίας, του ανθρώπινου σεβασμού, της ανεκτικότητας και των ανοιχτών κοινωνιών».

Η Κύπρος

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ακόμη ότι η χώρα μας «υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, στον βαθμό που εκπληρώνει τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ένταξη και συμπεριφέρεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. H Κύπρος, συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής, θα ενταχθεί στην E.E. με το πρώτο κύμα των υποψηφίων κρατών, μέχρι το 2003.Κατά προτίμηση, αλλά όχι απαραίτητα, αφού θα έχει λυθεί το πολιτικό της πρόβλημα. Αυτό είναι το κλειδί για τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

Τέλος ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας, υπογράμμισε ότι αποδίδουμε όλοι μεγάλη σημασία στην επιστροφή των αγώνων, στη γενέτειρα της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Αμύνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης έχει ως στόχο την οριστικοποίηση των θέσεων των 15 χωρών της E.E. και ως εκ τούτου, οι συζητήσεις δεν γίνονται και εντός των νατοϊκών οργάνων. O ίδιος, ωστόσο, προσέθεσε ότι «αφού καταλήξουμε εμείς οι Ευρωπαίοι, είναι προφανές ότι θα υπάρξει κοινή συνεννόηση με τις άλλες χώρες που μετέχουν στο NATO» και στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι «τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία θα πρέπει να συμφωνήσουν στο κείμενο του Ευρωστρατού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή