Πρωθυπουργική κάλυψη στον κ. Χρυσοχοΐδη

Πρωθυπουργική κάλυψη στον κ. Χρυσοχοΐδη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη πολιτική κάλυψη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. M. Χρυσοχοΐδη παρέσχε χθες ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης για το επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου με τον νεαρό τοξικομανή, ο οποίος πυροβόλησε κατά της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Η πρωθυπουργική κάλυψη προς τον κ. Χρυσοχοΐδη, που τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα είχε δεχθεί οξύτατες επιθέσεις από τη Ν.Δ., αλλά και «υπογείως» από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετεφέρθη στους δημοσιογράφους διά του υπουργού Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπα. Συγκεκριμένα, ο κ. Πρωτόπαπας δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν από ένα μεμονωμένο γεγονός να βγάζουμε γενικότερα συμπεράσματα που αφορούν τα θέματα ασφάλειας, όπου έχει γίνει ένα πραγματικά πλούσιο έργο». Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτήν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέσθηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι στην παρούσα φάση η χώρα με τη μικρότερη εγκληματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και «εκθέσεις διεθνών παραγόντων».

Σε παρεμφερείς δηλώσεις προέβη (μέσω του ΣΚΑΪ) και ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης. O υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι «είναι λάθος από ένα περιστατικό να διαμορφώνουμε εικόνα για τη γενικότερη ασφάλεια της χώρας», ενώ έσπευσε να προσθέσει ότι «σε ό,τι τον αφορά προσωπικά, έχει πολιτικό προϊστάμενο τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος να τον αξιολογήσει και να του αποδώσει ευθύνες». Παράλληλα, όμως, με αφορμή το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου, χθες ο κ. Πρωτόπαπας άσκησε δριμύτατη κριτική στη Ν.Δ. για τις τοποθετήσεις στελεχών της επί του θέματος. O υπουργός Τύπου κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «επιχειρεί να «πουλήσει» φόβο και ανασφάλεια και να δυσφημήσει τη χώρα μας προκειμένου να αποκομίσει κάποια μικροκομματικά οφέλη».

Ο κ. Ρουσόπουλος

Στον κ. Πρωτόπαπα απάντησε η Ν.Δ. διά του εκπροσώπου της κ. Θ. Ρουσόπουλου. O κ. Ρουσόπουλος σημείωσε πως η κυβέρνηση, αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες της, επιμένει να «στρουθοκαμηλίζει», ενώ έσπευσε να προσθέσει, αναφερόμενος στον κ. Πρωτόπαπα, ότι «αντί κατά την πάγια τακτική του να κατηγορεί την αντιπολίτευση, να διαβάσει τις δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματός του, που μιλούν για ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν υψηλά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή