Ενας πανεπιστημιακός αναλαμβάνει το ΕΣΥ

Ενας πανεπιστημιακός αναλαμβάνει το ΕΣΥ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας πανεπιστημιακός καθηγητής, από εκείνους που αντιστρατεύθηκαν τη μεταρρύθμιση της Υγείας, διαδέχεται τον κ. Αλ. Παπαδόπουλο. O κ. K. Στεφανής, προσωπικός φίλος του κ. Σημίτη, διακεκριμένος ψυχίατρος, από τους θεράποντες ιατρούς του Ανδρέα Παπανδρέου, με στενότατους δεσμούς με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτη, βουλευτής Επικρατείας το 1996, πρόεδρος μέχρι χθες του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, αναλαμβάνει υπουργός Υγείας σε μια κρίσιμη για τη μεταρρύθμιση περίοδο. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι δεσμοί του με το καθηγητικό κατεστημένο θα προσδιορίσουν τη στάση του στο υπουργείο Υγείας. Στους ιατρικούς κύκλους, πάντως, μιλούν για «νίκη κατά κράτος των καθηγητών» και άπαντες πλέον υπολογίζουν ότι η αναθεώρηση θα γίνει σύντομα εμφανής με την αλλαγή της κυβερνητικής στάσης απέναντι στους πανεπιστημιακούς.

Η όλη εξέλιξη πάντως δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει εισέλθει σε περίοδο βαθύτατης κρίσης, από την οποία δεν μπορεί να εξέλθει ο κ. Σημίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή