Από το «παράθυρο» 2.000 άτομα σε OTA

Από το «παράθυρο» 2.000 άτομα σε OTA

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρωμα προεκλογικών τακτοποιήσεων -ουσιαστικώς προσλήψεων από το παράθυρο- μέσω προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, καταγγέλλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Πρ. Παυλόπουλος με ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ αποφάσισε να προτείνει στο υπουργείο Εργασίας την κατάρτιση προγράμματος για ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ στον τομέα Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.100 ανέργους ηλικίας μέχρι 35 ετών που κατανέμονται: 2.000 θέσεις για τον ιδιωτικό τομέα, 2.000 θέσεις για ΟΤΑ και 100 θέσεις για τον ΟΑΕΔ. Και για μεν τις 2.000 θέσεις για τον ιδιωτικό τομέα, αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος, γίνεται σαφής αναφορά στις διαδικασίες επιλογής με το σύστημα της μοριοδότησης.

Ομως για τις 2.000 θέσεις των ΟΤΑ δεν γίνεται καμία παρόμοια αναφορά. Απλώς παρατίθεται η κατανομή των 2.000 ανέργων σε δήμους της χώρας για τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά σε πίνακα που συνοδεύει την εισήγηση ότι για δήμους έως 10.000 κατοίκους κατανέμονται ανά δύο άτομα και για δήμους άνω των 10.000 τέσσερα άτομα. Με δεδομένο όμως, σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος, ότι παρόμοια προγράμματα εκπονήθηκαν και κατά το τελευταίο τρίμηνο πριν από τις εκλογές του Απριλίου 2000 και «στήθηκε ένα απαράδεκτο εμπόριο ελπίδων και επιχείρηση εκμαυλισμού συνειδήσεων» ζητεί να πληροφορηθεί με ποια κριτήρια επελέγησαν οι δήμοι και ο αριθμός των ανέργων ανά δήμο, καθώς και με ποιες εγγυήσεις αντικειμενικότητας και διαφάνειας και με ποιο σύστημα μοριοδότησης θα γίνει η επιλογή.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ, πάντως, με κατεπείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε χθες στις αρμόδιες υπηρεσίες ζητεί να μεριμνήσουν «για την άμεση επέμβαση μηχανικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στις εκτελούμενες εργολαβίες». Ειδικότερα, το υπουργείο ζητεί να ελεγχθούν άμεσα τα φρεάτια και να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες που εκτελούν έργα «σε κρίσιμες περιοχές (π.χ. Μοσχάτο, Ρέντη) και μέσα ή στις εκβολές του Κηφισού (ετοιμότητα για απόσυρση εμποδίων, μηχανημάτων κ.λπ. από την κοίτη)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή