Ενημερώθηκαν οι πρεσβευτές των «14»

Ενημερώθηκαν οι πρεσβευτές των «14»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθησή τους ότι η Ελλάδα μετά τις τελευταίες εξελίξεις όχι μόνον κατέστη ακόμη πιο ασφαλής χώρα, αλλά και ότι θα διοργανώσει τους πλέον επιτυχείς Ολυμπιακούς Αγώνες μετέφεραν χθες στους 14 πρέσβεις της E.E. οι κ. Παπανδρέου και Χρυσοχοΐδης σε επίσημη ενημέρωση που τους παρείχαν για τις τελευταίες επιτυχίες της Αστυνομίας.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών, ο στρατηγός κ. Σύρος ενημέρωσε την ίδια ώρα τον Επιτετραμμένο της τουρκικής πρεσβείας, καθώς και η γειτονική μας χώρα θρήνησε θύματα από τη δράση της «17Ν». O κ. Παπανδρέου στις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης συνεχάρη για μία ακόμη φορά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τον κ. Χρυσοχοΐδη για τη δουλειά που έχουν κάνει, ενώ μίλησε για την ανάγκη προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό «ως μιας χώρας δημοκρατικής που εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών της και που μπορεί, πραγματικά, να διοργανώσει με απόλυτη ασφάλεια τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Αναλόγως αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο κ. Χρυσοχοΐδης. Χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ενημέρωσουν οι αρμόδιοι υπουργοί της τους 14 κοινοτικούς πρέσβεις, ενώ εξήρε και τον ρόλο της διευρυμένης ομάδας εργασίας που έχει συγκροτηθεί τους τελευταίους μήνες για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας με τη συνεργασία των διωκτικών Αρχών απ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. O υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε μάλιστα και στη συνεργασία του με το υπουργείο Εξωτερικών, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «τα θέματα της ασφάλειας είναι πια στην ατζέντα των διεθνών σχέσεων». Κατέληξε δε λέγοντας ότι «στους εκπροσώπους των 14 εταίρων επαναβεβαιώσαμε ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα, που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι θα διεξαγάγει Ολυμπιακούς Αγώνες ασφαλείς και επιτυχημένους», ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στην εσωτερική κοινή γνώμη, υποστηρίζοντας ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις «ανοίγονται διάπλατα οι ορίζοντες για τον ελληνικό λαό και τη χώρα μας, για ένα μέλλον ευημερίας και ασφάλειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή