Οικονομία, πλυμμύρες, αγρότες οι προτεραιότητες Καραμανλή

Οικονομία, πλυμμύρες, αγρότες οι προτεραιότητες Καραμανλή

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σχεδιασμός της τακτικής της Νέας Δημοκρατίας έως και τον ερχόμενο Οκτώβριο απασχόλησε σύσκεψη, που συγκάλεσε χθες το πρωί στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος του κόμματος κ. K. Καραμανλής. Στη σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος οι κ. Γ. Σουφλιάς, Δ. Σιούφας, Πρ. Παυλόπουλος, B. Μεϊμαράκης, Θ. Ρουσόπουλος και B. Πολύδωρας, συζητήθηκε η πορεία της οικονομίας εν όψει και της επίσκεψης Καραμανλή στη ΔΕΘ, οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι βαμβακοπαραγωγοί, οι πλημμύρες που προκάλεσε στην Αττική η νεροποντή της Κυριακής, το θέμα των διπλοεγγραφών στους εκλογικούς καταλόγους και οι εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας.

Ειδικά για το τελευταίο, επαναβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η στάση της Νέας Δημοκρατίας και η ανάγκη ενιαίας έκφρασής της. Στο πλαίσιο αυτό ο συντονιστής θεμάτων Δημόσιας Τάξης κ. B. Πολύδωρας διευκρίνισε με δήλωσή του, επικαλούμενος μάλιστα τα «καλά ελληνικά του», πως ο ίδιος δεν μίλησε για «σικέ» συλλήψεις, αλλά είπε ότι «του φαίνεται ότι είναι στημένη υπόθεση». Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει διγλωσσία στη Ν.Δ., η οποία αντιμετωπίζει το θέμα με υπευθυνότητα παρά τις προσπάθειες αντιπερισπασμού της κυβέρνησης», και παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Καραμανλή και του κ. Θ. Ρουσόπουλου, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την προσπάθεια των Αρχών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Σουφλιάς, μιλώντας στη σύσκεψη, σημείωσε ότι το κεφάλαιο «τρομοκρατία» έχει πολύ δρόμο ακόμη, τόνισε όμως πως «η πολιτική ζωή δεν μπορεί να εγκλωβίζεται σε αυτό το θέμα, αλλά πρέπει να ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας». Με βάση το σκεπτικό αυτό, εισηγήθηκε τον σχεδιασμό του κόμματος για το επόμενο τρίμηνο, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, στην επίσκεψη Καραμανλή στη ΔΕΘ και στην προετοιμασία του κόμματος για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Οπως αποφασίστηκε, κεντρικός άξονας της ομιλίας του κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη θα είναι «η οικονομία της τσέπης». Καθορίστηκε επίσης το πρόγραμμα περιοδειών του προέδρου την προσεχή περίοδο (μία στη Θεσσαλία) και αποφασίστηκε ότι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την 29η επέτειο της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή