Τους στόχους του 2003 περιγράφει η πολιτική ηγεσία

Τους στόχους του 2003 περιγράφει η πολιτική ηγεσία

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις σημαντικές εξελίξεις οι οποίες «σημάδεψαν» το έτος που έφυγε (αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ, ένταξη της Κύπρου στην E.E., εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17κ.ά.), καθώς και στους στόχους τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να πετύχει το 2003, αναφέρονται στα μηνύματά τους για το νέο έτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. K. Καραμανλής.

Ο κ. Στεφανόπουλος αναφέρεται ειδικότερα στην ανάγκη να υπάρξουν βελτιώσεις σε τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία και η Δημόσια Διοίκηση. «Είναι ανάγκη να βελτιωθεί η προσφερόμενη στα παιδιά μας παιδεία που είναι η βάση και η αφετηρία κάθε εθνικής προσπάθειας και προκοπής. Αλλος μεγάλος στόχος είναι η Υγεία. Ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί ο καταστρωμένος ήδη σχεδιασμός», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσθέτει: «Θέλω και πάλι να αναφερθώ στο χρόνιο πρόβλημα της Δημόσιας Διοίκησης. Οφείλει να βελτιώσει κατά πολύ το επίπεδο της αποδόσεώς της και να απαλλαγεί οριστικώς από την κατηγορία της διαφθοράς». Οσον αφορά την Κύπρο, ο κ. Στεφανόπουλος εκφράζει τη χαρά του για την ένταξή της στην E.E. και σημειώνει ότι προϋπόθεση και για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος είναι «να εγκαταλειφθούν οι εκτός χρόνου και αντίθετες προς το δίκαιον απόψεις της άλλης πλευράς».

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «το 2002 ήταν έτος σημαντικής αλλαγής για την Ελλάδα. Επιταχύνθηκαν τα μεγάλα έργα και οι επενδύσεις, μειώθηκε η ανεργία, αντιμετωπίσαμε τη διεθνή ύφεση καλύτερα από άλλες χώρες». Για το νέο έτος ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θα είναι επίσης ένας σημαντικός χρόνος για την Ελλάδα. Επιδίωξή μου», συνεχίζει, «είναι να ενισχύσουμε τη διεθνή μας θέση, τη διαπραγματευτική μας δύναμη», με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της E.E. από τη χώρα μας. Παράλληλα αναφέρει ότι στόχος θα είναι το 2003 η επίτευξη λύσης του Κυπριακού. «H λύση είναι εφικτή, απαιτεί ομοψυχία και κοινή θέληση». Και ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων συμπληρώνει: «Το 2003 θα συνεχίσουμε με καλύτερα αποτελέσματα την πορεία μας προς τον στόχο της σύγκλισης με τον μέσο όρο της E.E. σε όλους τους τομείς. Για να ανεβάσουμε την Ελλάδα πιο ψηλά στην κοινωνία των ευρωπαϊκών κρατών. Κλιμακώνουμε την προσπάθειά μας για μια δικαιότερη και πιο ασφαλή κοινωνία».

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι «ο χρόνος που έφυγε αφήνει στον τόπο μας πολλά προβλήματα και ένα αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στην πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μας» και τονίζει: «Πιστεύω ότι στη νέα εποχή, η Ελλάδα έχει πολλές και μεγάλες δυνατότητες. Μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, για να διασφαλίσει μια ισχυρή και ισόρροπη ανάπτυξη, που να μοιράζει τους καρπούς σε όλους. O νέος χρόνος απαιτεί απ’ όλους μας μια δυναμική, δημιουργική αντιπαράθεση στα παρακμιακά φαινόμενα της διαφθοράς, της ασυδοσίας, που καθηλώνουν τον τόπο μας και αιχμαλωτίζουν τις πολλές και μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις μας. Χρειάζεται εγρήγορση, συστράτευση και υπεθυνότητα για να αποφύγουμε τους σκοπέλους και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται. Υποδεχόμαστε τον καινούργιο χρόνο με πίστη και εφικτά οράματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή