52 μίνι Υπουργικά στις περιφέρειες

52 μίνι Υπουργικά στις περιφέρειες

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή για την πραγματοποίηση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου πενήντα δύο «μίνι υπουργικών συμβουλίων» με αντικείμενο την επίλυση χρόνιων τοπικών προβλημάτων σε όλους τους νομούς της χώρας, έχει δώσει ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης στους επιτελείς του στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αντιμετώπιση σειράς καθυστερήσεων στο κυβερνητικό έργο ή δυσλειτουργιών στην κρατική μηχανή, που είχαν εντοπιστεί την περίοδο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών αλλά τελικώς παρέμειναν, τα περισσότερα, σε εκκρεμότητα με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση του πολιτικού κλίματος για το ΠΑΣΟΚ. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, «συχνά το κυβερνών κόμμα εισπράττει σημαντικό πολιτικό κόστος σε μια ολόκληρη περιοχή από τη δυσλειτουργία ενός κέντρου υγείας, του υποκαταστήματος μιας τράπεζας ή μιας εφορίας, και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Στα «μίνι υπουργικά συμβούλια», που έχουν προγραμματιστεί, θα μετέχουν από πλευράς κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας κ. Στ. Μανίκας και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι κάθε φορά υπουργοί, από το κόμμα τα μέλη του Ε.Γ. οι κ. M. Νεονάκης, Μιλένα Αποστολάκη, Τόνια Αντωνίου και ο υπεύθυνος Οργανωτικού κ. Λ. Κατσικαρέλης και, τέλος, οι τοπικοί βουλευτές και τα κομματικά στελέχη. Από τα μέλη της κυβέρνησης, σταθερή παρουσία στις σχετικές συσκέψεις θα έχουν ο αρμόδιος για το Γ΄ ΚΠΣ υφυπουργός Οικονομίας κ. Χρ. Πάχτας και οι υπουργοί Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλος, ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου, Γεωργίας κ. Γ. Δρυς, Υγείας κ. K. Στεφανής και Παιδείας κ. Π. Ευθυμίου. Ενώ ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και τα ειδικά προβλήματα του κάθε νομού η σύνθεση θα διευρύνεται.

«Επιχειρησιακό σχέδιο»

Στόχος του πρωθυπουργού είναι, βεβαίως, η παραπάνω πρωτοβουλία να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το εξάμηνο «επιχειρησιακό σχέδιο» που έχει αναλάβει να εκπονήσει για κάθε υπουργείο το επιτελείο του, υπό τον κ. M. Θέμελη, για την ουσιαστική βελτίωση της λεγόμενης καθημερινότητας των πολιτών. Οσο για την τελική επιδίωξη του κ. Σημίτη είναι και αυτή σε ένα βαθμό ορατή.

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί με την ολοκλήρωση της ελληνικής προεδρίας τον Ιούνιο του 2003 να έχει «όλες τις επιλογές ανοικτές». Και τούτο σημαίνει, στην πράξη, από έναν ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης μέχρι και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το προσεχές φθινόπωρο, παρά το γεγονός ότι συνομιλητές του επιμένουν να διαβεβαιώνουν πως είναι πλέον οριστική η απόφασή του για τη διεξαγωγή των προσεχών εκλογών τον Μάιο του 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή