Βράβευση των απεσταλμένων στη Βαγδάτη από την ΕΣΗΕΑ

Βράβευση των απεσταλμένων στη Βαγδάτη από την ΕΣΗΕΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους Ελληνες απεσταλμένους στη Βαγδάτη, οι οποίοι για τρεις και πλέον εβδομάδες μετέδιδαν τις εξελίξεις από το πολεμικό μέτωπο του Ιράκ, τίμησε χθες η ΕΣΗΕΑ. Βραβεία απονεμήθηκαν στους δημοσιογράφους που έχουν επιστρέψει στην Αθήνα: Κώστα Βαξεβάνη, Μαρία Καρχιλάκη, Σωτήρη Δανέζη, Αργύρη Ντινόπουλο, Νικόλα Βαφειάδη, Γιώργο Γεωργιάδη, Ελένη Καλογεροπούλου, Ευτυχία Πενταράκη.

Οι διακριθέντες ρεπόρτερ αφιέρωσαν το βραβείο στους αδικοχαμένους συναδέλφους τους, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο ξενοδοχείο «Palestine». Παράλληλα, ευχαρίστησαν τους εικονολήπτες και τους τεχνικούς που βρέθηκαν μαζί τους στη Βαγδάτη και εξήραν τη σημαντική συνεισφορά τους ως αφανείς ήρωες στο δύσκολο έργο της ενημέρωσης.

«Η αξία της δημοσιογραφίας στη σκόνη του πεζοδρομίου και όχι στην πούδρα αναγνωρίστηκε στην κάλυψη αυτού του πολέμου», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαξεβάνης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε ότι οι Ελληνες δημοσιογράφοι ασκούν λειτούργημα. «Μπορεί οι πολεμικές επιχειρήσεις να τελείωσαν, αλλά αυτά που θα ακολουθήσουν είναι χειρότερα», προέβλεψε.

«Απόψε είναι μία γιορτή της ενημέρωσης και η Ενωση νιώθει την ανάγκη να τιμήσει όσους υπό δύσκολες συνθήκες κράτησαν ψηλά τη σημαία της ενημέρωσης», δήλωσε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ ο κ. Δημήτρης Τσαλαπάτης.

«Το ρεπορτάζ γίνεται στον δρόμο. Από το γραφείο γίνεται μόνο εύκολη κριτική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος.

Το παρών στη χθεσινή εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, το προεδρείο της Βουλής, έγκριτοι νομικοί και δημοσιογράφοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή