ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκλήσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά

Σε νέα πρόκληση στο Αιγαίο προχώρησε χθες η Αγκυρα, παρενοχλώντας ελληνικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, το οποίο πλησίασαν σε απόσταση περίπου 100 μέτρων! Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 11.04 το πρωί, όταν δύο τουρκικά F-16 οπλισμένα πέταξαν πάνω από ακρωτήριο νοτιοδυτικώς της Λέσβου, σε ύψος 3.000 ποδών και παρενόχλησαν P3 Οrioπου εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στην περιοχή πετώντας σε ύψος 2.500 ποδών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά. Συνολικά χθες, έξι σχηματισμοί από δεκαέξι τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε ισάριθμες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και σε παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου. Τις τελευταίες ημέρες 18 έως 20 τουρκικά αεροσκάφη σε καθημερινή βάση προβαίνουν σε παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου.

«Πείτε μας τους καταχραστές»

Να δώσει ονόματα και διευθύνσεις αυτών που αποκαλεί ιδιοτελείς, νεόπλουτους, αριβίστες και καταχραστές κάλεσε χθες τον υπουργό Οικονομίας κ. N. Χριστοδουλάκη ο κ. Μιλτιάδης Εβερτ. «O κ. Χριστοδουλάκης», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Εβερτ, «σε ομιλία του αναφερόμενος στην κρίση του χρηματιστηρίου κατα την περίοδο 1999 – 2000 κατηγόρησε επιχειρηματίες για ιδοτέλεια, νεοπλουτισμό, αριβισμό και καταχρήσεις. Χρειάσθηκε να περάσουν πάνω από τρία χρόνια για να διαπιστώσει ο κ. Χριστοδουλάκης το έγκλημα του Χρηματιστηρίου. Δεν τόλμησε, όμως», παρατηρεί ο κ. Εβερτ, «να ομολογήσει με την ανοχή και τη συμμετοχή ποιων υπουργών και κρατικών παραγόντων επιτράπηκε να δημιουργηθεί η κατάσταση αυτή που οδήγησε 1.300.000 συμπολίτες μας να χάσουν τις περιουσίες τους. Δεν είπε ποιοι παραπλανούσαν προεκλογικώς τους πολίτες με δηλώσεις ότι ο δείκτης του Χρηματιστηρίου θα φθάσει τις 7.000 μονάδες. Δεν είπε με ποιων υπουργων τις υπογραφές πραγματοποιήθηκαν τα προεκλογικά παιγνίδια στο Χρηματιστήριο. Με πομπώδεις και ετεροχρονισμένες δηλώσεις δεν ξεπλένεται ούτε παραγράφεται το έγκλημα του Χρηματιστηρίου», καταλήγει ο κ. Εβερτ.

Ενόχλησε δημοσίευμα των «Τάιμς»

Την ενόχληση της κυβέρνησης για το χθεσινό δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», που επικρίνει τη χώρα μας ότι δεν συνεργάζεται με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την περίπτωση του Σλ. Μιλόσεβιτς, έκανε σαφή ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας. O κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το δημοσίευμα «ιδιαίτερα ανακριβές» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το δικαστήριο της Χάγης και είναι γνωστό πως το πρόγραμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου είναι εντυπωσιακά βεβαρημένο την τελευταία περίοδο, λόγω της κρίσης στο Ιράκ. O κ. Παπανδρέου βρέθηκε ελάχιστα στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας και πρόσθεσε πως «η συνάντηση (σ.σ. με την κ. Κάρλα ντελ Πόντε) θα γίνει, θέλησή μας είναι να συνεργαστούμε πλήρως και είμαστε στη διάθεση του διεθνούς δικαστηρίου».

  

«Ληξιαρχική πράξη θανάτου E.E.»

«H διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έτσι όπως γίνεται και χωρίς νέους πόρους, αποτελεί μετά και τις εξελίξεις στο Ιράκ, την υπογραφή ουσιαστικά της ληξιαρχικής πράξης θανάτου της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. Σχετικά με την προτροπή του κ. Λαλιώτη για επιστροφή των στελεχών του ΔΗΚΚΙ στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσοβόλας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι τέτοια πρόταση δεν υπήρξε επισήμως προς το πρόσωπό του και πρόσθεσε ότι «δεν πείθουν κανέναν ότι οι προθέσεις τους είναι να υπάρξει δημοκρατική πορεία της χώρας».

Δεξαμενές σκέψης και νέες ιδέες

«Το Ιδρυμα K. Τσάτσος έχει χρέος να απορρίπτει ευθέως και ευθαρσώς κάθε ανούσια αντιπαλότητα με άλλες δεξαμενές σκέψης μέσα κι έξω από τον χώρο στον οποίο κινείται», τόνισε χθες μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Οι δεξαμενές σκέψης στη Δημιουργία Νέων Ιδεών» ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Καλός, προφανώς δίνοντας απαντηση στα σχετικά δημοσιεύματα για την αντίθεση που υπάρχει με το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής». Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. N. Τσιαρτσιώνης παρατήρησε ότι το μεγάλο έλλειμμα ανάπτυξης στη χώρα μας παρουσιάζεται στην ελληνική περιφέρεια, ενώ ο τομεάρχης κ. Σάββας Τσιτουρίδης υπογράμμισε πως «όσο περισσότεροι φορείς συμβάλλουν στον αγώνα για την πολιτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, τόσο το καλύτερο για τον τόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή