Υψώνει τους τόνους κατά διαφθοράς

Υψώνει τους τόνους κατά διαφθοράς

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διττή απάντηση στην κυβέρνηση, τόσο για την προσπάθειά της να επαναφέρει τις ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος όσο και για την απόπειρα συμψηφισμού σχετικά με τις καταγγελίες περί διαφθοράς, έδωσε κατά την τελευταία του περιοδεία στη Λήμνο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής. Επισκεπτόμενος τον Αη Στράτη, το ακριτικό νησί όπου στα χρόνια του διχασμού εξορίζονταν στελέχη της Αριστεράς, ο κ. Καραμανλής έστειλε το δικό του μήνυμα τονίζοντας πως «ό,τι μας χώριζε και μας πλήγωσε αποτελεί παρελθόν». Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να δεχθεί συμψηφισμό και διάχυση ευθυνών για όσα περί διαφθοράς και σχέσεων με τη διαπλοκή καταγγέλλονται».

Ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφήσει ατιμώρητο το έγκλημα του Χρηματιστηρίου ούτε όσα καταγγέλλονται για συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε πράξεις διαπλοκής και διαφθοράς.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Εγκλήματα σε βάρος του τόπου, της κοινωνίας, της ουσίας και της ποιότητας της Δημοκρατίας δεν διαγράφονται και δεν παραγράφονται. Εμείς νερό στο κρασί μας δεν βάζουμε.

Τροχονόμοι στην κίνηση οργανωμένων συμφερόντων δεν θα γίνουμε ποτέ. H σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά ήταν και θα είναι μετωπική. H Ελλάδα χρειάζεται νέα κυβέρνηση, που δεν θα κατευθύνεται από εξωθεσμικούς αφεντάδες».

Στο θέμα του Χρηματιστηρίου αναφέρθηκε και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στη Βέροια. «Εχουμε βάσιμες υπόνοιες ότι το παιγνίδι με τις φούσκες του Χρηματιστηρίου οργανώθηκε από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού και ωφελημένοι ήταν οι δικοί του άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκλογικός νόμος

Για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε σαφές, εξ άλλου, κατά τη διάρκεια χθεσινής πρωινής συσκέψεως με τους συνεργάτες του, ότι δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου. Το ίδιο είχε τονίσει κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, το Σαββατοκύριακο. «Πίσω από τα ξαναζεσταμένα συνθήματα εκσυχρονισμού κρύβονται σενάρια κομματικού καιροσκοπισμού. Ας τα θάψουν στα υπόγεια του Μαξίμου και ας μην τα βγάλουν παρά έξω», σημείωσε. Τα σενάρια κατάτμησης των εκλογικών περιφερειών σχολίασε χθες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας την όλη προσπάθεια «κλασικό δείγμα μιας πολιτικώς αφελούς και προφανώς πανικόβλητης επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από τη δεινή κρίση που μαστίζει το κυβερνητικό στρατόπεδο».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «ουσιαστικά βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και οιαδήποτε τέτοια συζήτηση είναι άκαιρη και εκ του πονηρού».

Το πρόγραμμα για την Παιδεία

Εν τω μεταξύ, μεθαύριο Πέμπτη ξεκινά η σταδιακή ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο κεφάλαιο την Παιδεία.

Σήμερα θα συνεδριάσουν οι συντονιστές της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή για να συζητήσουν τα θέματα της κοινής αγροτικής πολιτικής. Αύριο ο κ. K. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΒ, ενώ το Σάββατο είναι πιθανόν ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισκεφθεί την Αργυρούπολη, στο πλαίσιο των περιοδειών του σε μεγάλους νομούς της Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή