Επίθεση Κόκκαλη κατά Κρουσταλάκη

Επίθεση Κόκκαλη κατά Κρουσταλάκη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στον απερχόμενο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευ. Κρουσταλάκη εξαπέλυσε χθες ο επιχειρηματίας κ. Σωκρ. Κόκκαλης, με αφορμή τη συνέντευξή του στην «K» της Κυριακής. Σε αυτήν, ο κ. Κρουσταλάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση της Ολομέλειας Εφετών για τις υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος του επιχειρηματία και επισήμανε ότι υπάρχουν δικονομικές ευχέρειες για να διαταχθεί συμπληρωματική ανάκριση.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της συνέντευξης, ο κ. Κόκκαλης αναφέρει ότι ο εισαγγελέας «προέβη σε δύο ανεπίτρεπτες για τη θέση και τον θεσμικό του ρόλο δηλώσεις» και υποστηρίζει ότι «είναι λυπηρό που ο κ. Κρουσταλάκης επέλεξε να κλείσει με αυτόν τον τρόπο την καριέρα του στην ελληνική δικαιοσύνη». Το πρώτο από τα δύο σημεία που ενόχλησαν τον επιχειρηματία είναι το γεγονός, όπως αναφέρει, ότι ο εισαγγελέας «δήλωσε ευθέως πως υπάρχει πρόταση της αρμόδιας αντιεισαγγελέως, στα χέρια της οποίας βρίσκεται η δικογραφία, για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει εκδοθεί τέτοια πρόταση και χωρίς βέβαια να έχω λάβει γνώση εγώ, όπως δικαιούμαι».

Κατά τον κ. Κόκκαλη, «η προαναγγελία της κρίσης της αντιεισαγγελέως πριν καν το πράξει η ίδια, κατά τέτοιο μάλιστα πρωτοφανή τρόπο, μέσω συνεντεύξεως, δεν μπορεί παρά να αποτελεί προσπάθεια αφαίρεσης του λόγου από την ίδια και κατάλυσης της ανεξαρτησίας της να εκφέρει άποψη επί της ουσίας της υπόθεσης, την οποία δεν ήταν ποτέ σε θέση να γνωρίζει ο κ. Κρουσταλάκης». Το δεύτερο σημείο σχετίζεται με την κριτική που άσκησε ο εισαγγελέας κατά του ειδικού ανακριτή που είχε αναλάβει την υπόθεση. Την κριτική αυτή ο κ. Κόκκαλης ερμήνευσε ως συνέχεια της «απροκάλυπτης επίθεσης (σ.σ. του κ. Κρουσταλάκη) κατά του ειδικού ανακριτή, που ερεύνησε την υπόθεση, αποκαλώντας «πρωτοφανές και ασυνήθιστο» το πολυσέλιδο του πορίσματός του. Συμβαίνει, δηλαδή, το παράδοξο», καταλήγει η ανακοίνωση του επιχειρηματία, «να κατηγορείται ουσιαστικά ο ανακριτής, επειδή ακριβώς ερεύνησε και έκρινε διεξοδικά όλες τις πτυχές μιας υπόθεσης και απάντησε αναλυτικά στο ευφάνταστο συνονθύλευμα, που περιλάμβανε το εντελώς διάτρητο πότισμα του εισαγγελέας που άσκησε την πονική δίωξη εναντίον μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή