ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΔΙΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΕΛΙΚΟΦΟΡΟ

Νέα πρόκληση τουρκικών αεροσκαφών NA της Ρόδου

Συνεχίζοντας την επικίνδυνη τακτική των παρενοχλήσεων στο Αιγαίο, η οποία έχει πλέον προσλάβει διαστάσεις μονιμότητας, η τουρκική πολεμική αεροπορία πσρενόχλησε χθες ακόμα ένα ελληνικό αεροσκάφος. Αυτή τη φορά, το περιστατικό συνέβη 40 μίλια νοτιοανατολικά της Ρόδου και σε ύψος 19.000 ποδών όπου, στις 10.30 π.μ., δύο τουρκικά μαχητικά F-16 προσέγγισαν επικίνδυνα δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος cargo της εταιρείας Veravia που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Λάρνακα. O κυβερνήτης του αεροσκάφους ενημέρωσε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ότι η προσέγγιση έγινε σε απόσταση 3 έως 5 μιλίων. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν στη συνέχεια από ζεύγος ελληνικών F-16.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ TO ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

Αντιπαράθεση Ντενκτάς – Γκιουλ

Πλήρης διάσταση απόψεων εξακολουθεί να χωρίζει την κυβέρνηση του νεοϊσλαμιστή ηγέτη κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον κατοχικό ηγέτη κ. Ραούφ Ντενκτάς, καθόσον αφορά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, επί τη βάσει του σχεδίου Ανάν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, που επικαλείται το ΑΠΕ, ο κ. Γκιουλ τόνισε ότι ασχέτως του γεγονότος ότι ο κ. Ντενκτάς δηλώνει πως το σχέδιο Ανάν είναι νεκρό, σημασία έχει το γεγονός ότι υφίσταται και ότι οι πρόνοιές του είναι ικανοποιητικές. Αντιθέτως, ο κ. Ντενκτάς εμμένει στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν, με το επιχείρημα ότι εάν το απεδέχετο, ένας μεγάλος αριθμός εποίκων θα ήταν υποχρεωμένος να εγκαταλείψει την κατεχόμενη Κύπρο. «Οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να βρίσκονται στην Κύπρο, διότι δεν υπέγραψα το σχέδιο Ανάν», είπε ο Ντενκτάς. Τέλος, ο κατοχικός ηγέτης επανέλαβε ότι η Κύπρος δεν πρέπει να ενταχθεί στην E.E., έως ότου επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα της νήσου, μεταξύ των δύο ισοτίμων, όπως υπογράμμισε, πλευρών.

ΖΗΤΕΙ H ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ TOY APEIOY ΠΑΓΟΥ

Εισαγγελέα από αντεισαγγελείς

Την επιλογή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από το εισαγγελικό και όχι από το δικαστικό σώμα, που αποτελούσε πάγια τακτική μέχρι σήμερα, ζητεί η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία επικρίνει την κυβερνητική τακτική της επιλογής του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την «καθημένη Δικαιοσύνη». Το σκεπτικό της Ολομέλειας εδράζεται στην «αδικία που δημιουργείται σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών, οι οποίοι, ενώ κρίνονται επαρκείς και κατάλληλοι για όλους τους ενδιάμεσους βαθμούς θεωρούνται οιονεί ακατάλληλοι για να ηγηθούν του εισαγγελικού κλάδου». H επιλογή του νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά την αποχώρηση του Ευ. Κρουσταλάκη, αναμένται σε λίγες ημέρες, οπότε και θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συναντήθηκαν Κωνσταντόπουλος – Κακλαμάνης

Ο ΣΥγια δικαστική συνεργασία

Το θέμα της Συμφωνίας Δικαστικής Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης την οποία είχαν χθες ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη. O κ. Κωνσταντόπουλος έθεσε επίσημα το αίτημα του κόμματός του να κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο η συμφωνία αυτή. Από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την κυβέρνηση προκειμένου να γίνει συζήτηση σε κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, καθώς και στην Ολομέλεια του Σώματος, «ώστε με πλήρη γνώση και ευθύνη κάθε πλευράς, να τεθεί το σοβαρό αυτό θέμα». Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «το πλαίσιο το οποίο διαμορφώνουν τέτοιες συμφωνίες, πλήττει ευθέως και την ευαισθησία του ελληνικού λαού και το ίδιο το ελληνικό Σύνταγμα».

Αιτία οι οίκοι ανοχής

Ιεράρχες κατά Δήμου Αθηναίων

Την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Αθηναίων για λειτουργία οίκων ανοχής κατά την περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ζήτησαν οι ιεράρχες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Κατά την ερμηνεία της Ιεράς Συνόδου, «η απόφαση συνιστά υποτίμηση και ευτελισμό του ανθρώπου, προσβάλλει την πόλη των Αθηνών και παρουσιάζει τον πρώτο δήμο της χώρας να μεριμνά ιδιαιτέρως για τον «σεξοτουρισμό». Αυτή η απόφαση ικανοποιεί μόνο τα κυκλώματα σωματεμπορίας που διακινούν ατιμώρητα νεαρές αλλοδαπές καταδικασμένες να υποστούν το μαρτύριο που υφίστανται τα θύματα των σύγχρονων εκδοχών της καταναγκαστικής πορνείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και ανήλικα παιδιά». Πηγές του Δήμου Αθηναίων, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, υπογράμμιζαν ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ο δήμος άρχισε να εφαρμόζει το αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο, που υπάρχει εδώ και 4 χρόνια και παρέμενε ανενεργό και γι’ αυτόν τον λόγο συγκρότησε και διαπραταξιακή επιτροπή. Ανέφεραν ακόμη ότι εν όψει των Ολυμπιακών του 2004 θέλει να θεσπίσει κανόνες και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του θέματος.

Παρέμβαση Μητσοτάκη

«Αγκάθι» οι δασικές εκτάσεις

Στην αμφισβήτηση ιδιοκτησιών σε δασικές εκτάσεις του νομού Λασιθίου, που αναιρεί τη δυνατότητα επενδύσεων και κλονίζει το αίσθημα ασφαλείας ιδιοκτησίας, αναφέρθηκε με χθεσινή δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Μητσοτάκης. Οπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται -κατά την άποψή του- για «το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας», το οποίο η κυβέρνηση «οφείλει να λύσει αποφασιστικά, καταργώντας το τεκμήριο ιδιοκτησίας του κράτους, κάτι που δικαιούται μετά την τελευταία τροποποίηση του Συντάγματος». O κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα των δακικών εκτάσεων σε συνδυασμό με το τεκμήριο ιδιοκτησίας του Δημοσίου, τινάζει το Κτηματολόγιο στον αέρα, γιατί στην ουσία το 49% της δασικής γης, που είναι δασικές εκτάσεις, αμφισβητούνται από το Δημόσιο και το τραγικό είναι ότι το Δημόσιο αμφισβητεί, χωρίς να διεκδικεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή