AEKA: με διαρροές η νέα Γραμματεία

AEKA: με διαρροές η νέα Γραμματεία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία χρόνια μετά τη συγκρότησή της και σχεδόν ένα μήνα μετά το πρώτο της συνέδριο, η Ανανεωτική και Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς (AEKA) πραγματοποίησε βήματα διαμόρφωσης στοιχειώδους οργάνωσης, με την εκλογή νέας Γραμματείας και φυσικά «νέου» αρχηγού: επανεκλέγη, όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. N. Μπίστης, ο οποίος φέρει επισήμως τον τίτλο του «Επικεφαλής της AEKA». Ωστόσο, δεν έλειψε το στοιχείο της έντασης, το οποίο μάλιστα διαμόρφωσε και συγκρουσιακό κλίμα, καθώς ομάδα στελεχών της Κίνησης κατέθεσε κείμενο μέσω του οποίου ουσιαστικά ετίθετο σε αμφισβήτηση η «εξουσία» του κ. N. Μπίστη. Το κείμενο, το οποίο συνυπέγραφαν 24 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, απερρίφθη, καθώς σε σχετική ψηφοφορία εμφανίστηκαν να το υποστηρίξουν μόνον δώδεκα μέλη της Επιτροπής. Από την άλλη, η εισήγηση του κ. N. Μπίστη εγκρίθηκε με 56 ψήφους υπέρ, δύο κατά, μία λευκή ψήφο και πέντε αποχές. Αξιοσημείωτο είναι για την καλύτερη κατανόηση των «συσχετισμών» στο εσωτερικό της AEKA ότι, συνολικά τα μέλη της Σ.Ε. είναι 87 και πως στην προχθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση παρόντα ήταν τα 64 εξ αυτών.

Από τα αξιοπρόσεκτα είναι, επίσης, ότι αν και απερρίφθη στο σύνολό της η «αντιπρόταση» των 24, η νεοεκλεγείσα Συντονιστική Επιτροπή απεδέχθη μέρος της και ειδικότερα την πρόβλεψη για εκλογή του επικεφαλής. Τρεις από εκείνους οι οποίοι συνυπέγραφαν το επίμαχο κείμενο, οι κ. Θ. Γεωργακόπουλος, Δ. Γιατζόγλου και T. Κατσαρός, δεν απεδέχθησαν να συμμετάσχουν στη νέα Γραμματεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή