Διευκρινίσεις Διαμαντοπούλου

Διευκρινίσεις Διαμαντοπούλου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Βουδαπέστη όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, η Ελληνίδα επίτροπος στην E.E. κ. Αννα Διαμαντοπούλου απάντησε στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυριανή», σύμφωνα με το οποίο έχει αγοράσει το 1994, έναντι δέκα εκατομμυρίων δραχμών, το μισό από οικόπεδο μισού στρέμματος στη Γλυφάδα κι έχει χτίσει σε αυτό πενταώροφη πολυκατοικία, «αξίας που φτάνει το 1 δισ. δραχμές». Στην ανακοίνωσή της, η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι «οι πολίτες και φυσικά οι πολιτικοί δεν μπορούν να συκοφαντούνται και να λοιδορούνται με τη δημιουργία εντυπώσεων που βασίζονται σε αυθαίρετες εκτιμήσεις και σε παραποίηση της πραγματικότητας. Για λόγους αρχής», συνεχίζει, «και θέσεως δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ με το δημοσίευμα σχολιάζοντας κίνητρα, μέσα και μεθόδους μιας απαράδεκτης και αστείας σε βάρος μου προσωπικής και πολιτικής επίθεσης. Θα επικοινωνήσω με τους δικηγόρους μου για τις ενδεικνυόμενες ενέργειες ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ανακοίνωση

Ακολούθως, το Γραφείο της εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «το ακίνητο κτίστηκε με νόμιμη άδεια την τριετία 1997 – 2000, από τον σύζυγό της πολιτικό μηχανικό. Το οικόπεδο 550 τ.μ. είχε αγοραστεί από τον ίδιο σε ποσοστό του 50% τον Ιούλιο του 1986 αντί 4.200.000 δρχ. Το εξ αδιαιρέτου υπόλοιπο 50% αγοράστηκε από την κ. Διαμαντοπούλου και τον σύζυγό της τον Απρίλιο του 1994 αντί 10.147.000 δρχ. Συνολικά, η κ. Διαμαντοπούλου είναι ιδιοκτήτρια του ακινήτου κατά 30%». Για το μέγεθός του η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η οικοδομή είναι συνολικής επιφάνειας ορόφων 440 τ.μ. στα οποία περιλαμβάνεται διαμέρισμα 185 τ.μ. που αποτελεί και τη μόνη κατοικία της οικογένειας. Υπάρχουν, επίσης, πέραν του κλιμακοστασίου, τρία διαμερίσματα 35, 75 και 110 τ.μ. το καθένα, τα οποία εσωτερικά βρίσκονται ακόμα υπό ολοκλήρωση». Σχετικά με το κόστος τονίζεται ότι «πρόκειται για συνήθη κατασκευή πολικατοικίας το κόστος της οποίας σαφώς δεν υπερέβη τις 180.000 δρχ. ανά τ.μ., που ήταν τα επίπεδα κατασκευαστικού κόστους στην αγορά την περίοδο ανέγερσης της οικοδομής. Το κόστος του όλου έργου, που αυταπόδεικτα δεν ξεπερνά τα 80.000.000 δρχ., ανέλαβε κυρίως ο σύζυγός της από εισοδήματα της 10ετίας 1990 – 2000, που όπως επιβεβαιώνεται από τις ετήσιες οικογενειακές δηλώσεις φόρου εισοδήματος παρείχαν την παραπάνω δυνατότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή