Σενάρια πολιτικών ανατροπών

Σενάρια πολιτικών ανατροπών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρωθυπουργό K. Σημίτη να κρατάει τους πάντες σε απόσταση και «να μη δεσμεύεται από τίποτε» κατά την έκφραση ανώτερου κυβερνητικού στελέχους, πολλαπλασιάζονται τα σενάρια για τις επικείμενες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Σημίτης εξήντλησε τη συζήτηση στα αποτελέσματα της ελληνικής ευρωπαϊκής προεδρίας, αποφεύγοντας κάθε άλλη αναφορά, ενώ όρισε για αύριο το πρωί συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς προηγουμένως να έχει οποιαδήποτε συζήτηση με τον κ. K. Λαλιώτη.

Η μονήρης στάση του πρωθυπουργού, ένδειξη ισχύος και βεβαιότητας για πολλούς, ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως.

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι προετοιμάζεται για ριζικές αλλαγές στο κόμμα και στην κυβέρνηση. Ορισμένοι μιλούν για «αποσοβιετοποίηση του ΠΑΣΟΚ» και πλήρη αποκοπή του κόμματος από το κράτος, ενώ εκτιμούν ότι ο ανασχηματισμός θα συνοδευθεί από πολιτικό διευθυντήριο, το οποίο θα παρακολουθεί καθημερινά το κυβερνητικό έργο. Αλλοι προβλέπουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναβαθμισθεί σε αντιπρόεδρο και κάποιοι τρίτοι πιστεύουν πως ο κ. Σημίτης κινείται προς την Ευρώπη.

Οπως και να έχει, πάντως, είναι η πρώτη φορά που το πολιτικο-κυβερνητικό κατεστημένο έχει «μαύρα μεσάνυχτα» για τις ακριβείς προθέσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος δείχνει σ’ αυτήν τη φάση να διαθέτει πλήρως το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή