Δυσαρέσκεια Αγκυρας για τη δίκη Οτσαλάν

Δυσαρέσκεια Αγκυρας για τη δίκη Οτσαλάν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την «έκπληξή» της εξέφρασε χθες η Αγκυρα, διά του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας να αθωώσει όλους τους κατηγορούμενους για την παράνομη είσοδο του ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 1999. «Οι καταθέσεις των κατηγορουμένων και των μαρτύρων αποκάλυψαν με σαφήνεια ότι ορισμένα μέλη της τότε κυβέρνησης, μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών και υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι βρίσκονταν σε διασύνδεση με την τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υποστηρίζεται ακόμη ότι «η αθώωση των κατηγορουμένων, δεν αλλάζει το ότι ορισμένοι Ελληνες αρμόδιοι σε κάποια περίοδο παρείχαν βοήθεια στην τρομοκρατική οργάνωση και συνεργάστηκαν με αυτή. Εν κατακλείδι, καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, η απόφαση δεν ικανοποίησε και την τουρκική κοινή γνώμη από την άποψη απονομής της Δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση του δικαστηρίου αθωώθηκαν (με ψήφους 4-3) ο Αντώνης Ναξάκης και οι δύο Κούρδοι συνεργάτες του Οτσαλάν, που κατηγορούνταν σε βαθμό κακουργήματος ότι με δόλο έθεσαν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας. Αθωώθηκε επίσης ο ίδιος ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος δικαζόταν ερήμην για παράνομη είσοδο στη χώρα, καθώς και οι υπόλοιποι 7 Ελληνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή