Διαμαρτυρία ΥΠΕΞ προς Ουάσιγκτον

Διαμαρτυρία ΥΠΕΞ προς Ουάσιγκτον

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε στην Ουάσιγκτον, αλλά συνιστά «ψυχραιμία» για την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να υπογράψει συμφωνία με τη «Μακεδονία» μη εκδόσεως Αμερικανών στο Διεθνές Δικαστήριο, ενώ ο πρωθυπουργός της κυβερνήσεως των Σκοπίων, κ. Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, χαρακτήρισε το γεγονός «πολύ σημαντική εξέλιξη». «H υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, με το όνομα Μακεδονία, αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία προσεγγίζει την επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει», την διεθνή αναγνώριση, δηλαδή, της συνταγματικής ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ. Τσερβενκόφσκι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Ρουσόπουλος με δήλωσή του τόνισε ότι «η αδράνεια της κυβερνήσεως για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έχει δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες, που επιτρέπουν στην κυβέρνηση των Σκοπίων να προωθεί διεθνώς τις γνωστές της θέσεις για το θέμα του ονόματος» και πρόσθεσε ότι «η τωρινή αντίδραση της κυβερνήσεως ήρθε πολύ αργά και γι’ αυτό είναι αναποτελεσματική».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Παν. Μπεγλίτης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό του «Αντέννα», επεσήμανε ότι «ασφαλώς υπάρχει ένα θέμα» ως προς την υπογραφή της συμφωνίας των ΗΠΑ με τη «Μακεδονία», όπως χαρακτηρίζεται η ΠΓΔΜ, αλλά πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε ψύχραιμα το θέμα». O κ. Μπεγλίτης είπε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου έστειλε επιστολή προς τον Αμερικανό ομόλογό του κ. Κόλιν Πάουελ, προς τον οποίο εκθέτει τις θέσεις των Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ως προς το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ζητεί εξηγήσεις σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε απάντηση της αμερικανικής πλευράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή