O ευρωπαϊκός Τύπος για τον κ. K. Σημίτη

O ευρωπαϊκός Τύπος για τον κ. K. Σημίτη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πέμπτη θέση σε συχνότητα αναφοράς του ονόματός του στον ευρωπαϊκό Τύπο, κατέλαβε ο πρωθυπουργός K. Σημίτης στη σύνοδο κορυφής στη Χαλκιδική, σύμφωνα με εσωτερική μελέτη της διεύθυνσης Τύπου και Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. H μελέτη βασίζεται στην καταμέτρηση του αριθμού αναφορών του ονόματος των κυρίων πρωταγωνιστών της συνόδου κορυφής, σε εφημερίδες από τις τέσσερις «μεγάλες» χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία) και την Ισπανία, σε κείμενα σχετιζόμενα με τη σύνοδο κορυφής. Εξετάσθηκαν τα φύλλα των εφημερίδων από την 19η μέχρι την 23η Ιουνίου, με άλλα λόγια από την ημέρα έναρξης των εργασιών της Συνόδου μέχρι τη Δευτέρα μετά τη λήξη της.

Πρώτος σε αριθμό αναφορών κατετάγη ο πρόεδρος της Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, το όνομα του οποίου εντοπίσθηκε σχεδόν στο ήμισυ (47%) των δημοσιευμάτων που σχετίζονταν με τη σύνοδο κορυφής. Τη δεύτερη θέση, με 37%, κατέλαβε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, ενώ το… χάλκινο μετάλλιο με 29% έλαβε ο εκπρόσωπος των «15» για την Εξωτερική Πολιτική και συντάκτης του ευρωπαϊκού «στρατηγικού» δόγματος Χαβιέ Σολάνα. Την τέταρτη θέση, με 28% έλαβε ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ, ενώ ο K. Σημίτης, ο οποίος και προήδρευε της συνόδου κορυφής, κατέλαβε την πέμπτη θέση με 22%. Το ίδιο ποσοστό αναφορών με τον πρωθυπουργό, κατεγράφη και για τον Βρετανό ομόλογό του, Τόνι Μπλερ, ο οποίος δεν είχε ιδιαίτερα έντονη παρουσία στη σύνοδο, καθώς την περίοδο εκείνη ήταν βαθύτατα εμπλεγμένος σε εσωτερικά προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή