ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΗ ΔΕΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Ρογκ – Μπούμπκα υπέγραψαν την Ολυμπιακή Εκεχειρία

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρογκ και ο ολυμπιονίκης κ. Σεργκέι Μπούμπκα υπέγραψαν, μεταξύ άλλων, τη Διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε ειδική τελετή που έγινε κατά τη διάρκεια της Συνόδου της ΔΟΕ, στην Πράγα. Η σχετική πρωτουβουλία ανήκει στο Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, εμπνευστής του οποίου είναι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Στ. Λαμπρινίδης, ο οποίος παραβρέθηκε στη χθεσινή τελετή ανέφερε, μταξύ άλλων, σε δηλωσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας ετοιμάζει ένα ειδικό βιβλίο – καρτούν σε επτά γλώσσες το οποίο έχει εγκριθεί από την ΔΟΕ και τον ΟΗΕ, και θα μοιραστεί σε όλα τα σχολεία του κόσμου. Σε πρώτη φάση θα τυπωθούν 300.000 αντίτυπα, τα οποία θα διατεθούν σε εμπόλεμες περιοχές, αλλά και σε όσες δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ενα αντίστοιχο βιβλίο, με εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των διαφορών, θα διανεμηθεί αργότερα σε πρωθυπουργούς, υπουργούς και άλλους πολιτικούς παράγοντες σε όλον τον κόσμο. Στο μεταξύ, η πρόεδρος του «Αθήνα 2004» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χένρι Κίσινγκερ -που είναι επίτιμο μέλος της ΔΟΕ- στο περιθώριο της Συνόδου της ΔΟΕ και συζήτησαν σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας της Αθήνας εν όψει του 2004.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΠΡΟΕΔΡΟ TOY ΕΣΡ

Διαμαρτυρία Τσοβόλα για ειδήσεις

Αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Δ. Τσοβόλα, επισκέφθηκε χθες τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), κ. Ι. Λασκαρίδη και διαμαρτυρήθηκε για τη «συστηματική και εκ προσθέσεως παραβίαση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης σε σχέση με τη λειτουργία των ΜΜΕ, αλλά και σε σχέση με την αντιμετώπιση του ΔΗΚΚΙ, το οποίο αποκλείουν από τις πολιτικές εκπομπές και από τα δελτία ειδήσεων». Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δ. Τσοβόλας, το ΔΗΚΚΙ προτίθεται μάλιστα, να καταθέσει μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος στα ΜΜΕ, στους δημοσιογράφους που κάνουν πολιτικές εκπομπές, όπως και σε μέλη του ΕΣΡ. Σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα, ο Ι. Λασκαρίδης δεσμεύτηκε ότι θα φέρει αμέσως το θέμα στο Συμβούλιο και θα εισηγηθεί να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος.

ΘΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΟΎΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Αερομεταφορά παιδιών από το Ιράκ

Αργά χθες το βράδυ επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, αεροσκάφος τύπου C-130, το οποίο μεταφέρει δώδεκα παιδιά από το Ιράκ. Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Α. Λοβέρδος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «κινητές μονάδες με γιατρούς, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα μετέφεραν τα παιδιά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας στα νοσοκομεία που έχουν επιλεγεί για τη νοσηλεία τους». Υπενθυμίζεται ότι τα δώδεκα παιδιά επελέγησαν με συγκεκριμένα κριτήρια από την ομάδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» στη Βαγδάτη, η οποία και συνοδεύει την αερομεταφορά. Κάθε ένα από τα παιδιά συνοδεύεται από ένα μέλος της οικογενείας του.

ΑΠΟ ΤΟΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ξίφη σε νέους σημαιοφόρους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλος, επέδωσε χθες τα ξίφη στους νέους σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Δοκίμων. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου. Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 100 νέοι σημαιοφόροι, εκ των οποίων 98 είναι Ελληνες, ένας από τη Συρία και ένας από την Ερυθραία. Στην τελετή παρέστησαν επίσης βουλευτές κομμάτων, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι τοπικές αρχές, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεο-ορκισθέντων. Σήμερα το πρωί (ώρα 9:30), εξάλλου, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, πραγματοποιείται η Τελετή Επίδοσης Ξιφών στις νέες και τους νέους Ανθυποσμηναγούς, κατόπιν διαγωνισμού, από τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Παναγιώτη Παπανικολάου. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, οι επιτυχόντες διαγωνιζόμενοι έχουν ορκισθεί ως αξιωματικοί και τώρα περάτωσαν ύστερα από 2 1/2 μήνες διάρκεια τη βασική και κύρια στρατιωτική εκπαίδευση με επιτυχία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ TOY ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Ο Ανδρέας αφηγείται…»

«Ο Ανδρέας αφηγείται…» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης μνήμης για τα επτά χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, του πνευματικού Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου, στην οποία ο κ. Νίκος Παπανδρέου σχολίασε ανέκδοτα ηχητικά αποσπάσματα ομιλιών του Ανδρέα Παπανδρέου. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν εξαιρετικός αφηγητής» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «σε αντίθεση με τον Γεώργιο Παπανδρέου, επίσης εξαιρετικό ρήτορα, που αντλούσε τη ρητορεία του από κανόνες της βυζαντινοχριστιανικής παράδοσης, ο Ανδρέας αντλούσε τη δική του ρητορεία από την Εθνική Αντίσταση». Την εκδήλωση χαιρέτισε με σύντομη ομιλία της η κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου, Σοφία, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο «Ανδρέας είχε σε όλη του τη ζωή την υπομονή να μας ακούει για όλα, αποδεικνύοντας έτσι ότι η δημοκρατία είναι τρόπος ζωής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή